Vilniečiai šiame Europos taurės turnyro sezone jau ne sykį įsitikino, kad gera pradžia ne visada reiškia pusę darbo.

Bet šį kartą patarlių išmintis pasitvirtino visu šimtu procentų.

Rungtynes spurtu 17:2 pradėję šeimininkai smaginosi ir antrame kėlinyje, kai surezgė Eimanto Bendžiaus dvitaškiu pasibaigusią ataką per 0,8 sekundės, ir po pertraukos, kuomet skirtumas švieslentėje buvo pasiekęs 25 taškus.

Žūtbūtinį mūšį „Rytas“ laimėjo su pasimėgavimu – 90:68. O kol žaidėjai šventė užlipę į aktyviausių gerbėjų tribūną, į rūbinę patraukęs ekipos strategas Dainius Adomaitis savo emocijas sudėjo į „Siemens“ arenos koridoriuje tinką aptrupinusį pergalės šūksnį.

Spaudos konferencijoje po duris į Europos taurės atkrintamąsias varžybas atvėrusių rungtynių pastarosiomis savaitėmis nemažai kritikos sulaukdavęs specialistas jau buvo gerokai ramesnis.

„Žaidėjai nusipelnė iškopti į kitą etapą, nes jie padarė didžiulį progresą“, – auklėtiniams dėkojo treneris.

Antroje D grupės pozicijoje finišavęs „Rytas“ (3 pergalės/3 pralaimėjimai) ketvirtfinalyje susitiks su G grupėje pirmą vietą užėmusia „Valencia“ (Ispanija).

Tarp aštuonių geriausių Europos taurės varžybų ekipų vilniečiai nebuvo patekę nuo 2012 metų, kuomet serbo Aleksandro Džikičiaus treniruojama komanda finišavo trečioje vietoje. „Monaco“ Europos taurės turnyre dalyvauja pirmą sykį, todėl, progų išmėginti jėgas atkrintamosiose varžybose dar neturėjo. Bet kunigaikštystės klubas prieš tai dvejus metus iš eilės pasiekė FIBA Čempionų lygos finalo ketverto stadiją, pernai žaidė ir finale.

Primename, kad pirmame TOP-16 etapo rate „Rytas“ svečiuose nusileido „Monaco“ 70:75.

Atsakomosiose rungtynėse Vilniuje 11-ą vietą Prancūzijos pirmenybėse užimantys slovėno Sašo Filipovskio auklėtiniai vertėsi be traumuotų gynėjų Paulo Lacombe ir Geraldo Robinsono.

– Kaip smarkiai jūsų komandai rankas šį vakarą atrišo galinga dvikovos pradžia? – paklausėme D. Adomaičio

– Gera pradžia atriša ne tik rankas, bet ir galvas. O psichologinis faktorius šiandien buvo tikrai svarbus. Noriu padėkoti sirgaliams, susirinko šitiek žmonių. Ir žaidėjams, ir treneriams jų palaikymas yra labai reikalingas. Ypač tada, kai sunku.

– Ar šiose rungtynėse buvo sunkių akimirkų?

– Buvo keletas momentų, kai praradome discipliną, leidome varžovams atkovoti keletą kamuolių, leidome Sergejui Gladyrui atlikti keletą lengvų metimų. Bet šiaip įvykdėme visus tris reikalavimus, kuriuos turėjau prieš rungtynes: kontroliuoti ritmą, vengti klaidų ir neleisti varžovams kartoti metimų. Neminint 20 minučių žaidimo išvykoje su Berlyno ALBA, tai buvo pačios geriausios mūsų rungtynės šiame sezone.

– Ar jautėte iš tribūnų, kaip Vilniui reikalinga ši pergalė?

– Kai užsidarau savo stačiakampyje, tribūnų nelabai begirdžiu. Bet visiems malonu patekti į atkrintamąsias. Manau, nusipelnėme to, nes TOP-16 etape nė vienų rungtynių nepralaimėjome dideliu skirtumu, visas galėjome laimėti. Aišku, galėjome ir pralaimėti.

– Jums asmeniškai nuslinko akmuo nuo krūtinės?

– Įtampa niekada nenuslūgsta šiame darbe. Labiausiai džiaugiuosi dėl žaidėjų. Matau, kiek jie įdėjo darbo ir energijos treniruotėse, susirinkimuose.

– Minėjote, kad žaidėjai progresavo. Ką galėtumėte išskirti?

– Man svarbiausia, kad jie visi tikrai nori čia būti, atiduoda viską šiam klubui, nori kažką padaryti jo labui, yra lojalūs, atsidavę, bendrauja su sirgaliais.

– Galima sakyti, kad reikalingą postūmį „Rytui“ suteikė Artiomo Parachovskio įsigijimas?

– Žinoma, tai buvo labai geras žingsnis. Žinote, kokia situacija yra rinkoje. Būsiu ne pirmas ir ne paskutinis treneris, kuris apie tai kalba: dėl Azijos šalių, NBA G lygos konkurencijos europiečiams labai sudėtinga. Ten išvažiavo visi žaidėjai, kurie buvo tarp kandidatų. Labai sunku buvo rasti reikiamą žmogų, bet Artiomo situacija naudinga abiem pusėms.

– Kaip toli „Rytas“ gali nukeliauti šiame Europos taurės turnyro sezone?

– Negalime apie tai galvoti. Dabar eisime iki Kėdainių ir turime ten laimėti. Kitu atveju... Patys žinote, kaip būna jūsų darbe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)