„Palau Blaugrana“ arena ir „Camp Nou“ stadionas yra toje pačioje didžiulio „Barcelonos“ sporto komplekso zonoje, todėl žingsniuodami iš autobuso „Žalgirio“ krepšininkai tikrai girdės nekantraujančios daugiatūkstantinės sirgalių armijos ūžimą.

Tuo pat metu, kai likus lygiai parai iki ketvirtadienio Eurolygos rungtynių su „Barcelona“ žalgiriečiai pradės pirmąją treniruotę varžovų arenoje, beveik 100 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Camp Nou“ stadione nuskardės dviejų futbolo milžinų mūšio pradžią skelbiantis švilpukas.

Ispanijos Karaliaus taurės pusfinalio pirmosiose rungtynėse nuo 21 val. vietos laiku (22 val. Lietuvoje) susirems „Barcelonos“ futbolo komanda ir Madrido „Real“.

"Barcelonos" sporto kompleksas (Nr. 2 "Palau Blaugrana", Nr. 1 "Camp Nou")

Ispanijos čempionate vykstantys susitikimai tarp šių klubų įprastai yra vadinami „El Clasico“ – tokį patį „statusą“ turės ir pastarosios rungtynės, nors dar pirmadienį buvo abejonių, ar futbolo gerbėjai aikštėje išvys visas ryškiausias komandų žvaigždes.

Visgi tuomet, kai „Barcos“ treneris Ernesto Valverde apsisprendė ir į ekipos sąrašą šioms rungtynėms įtraukė nedidelių sveikatos problemų turėjusį Lionelį Messi, dvejonių nebeliko.

„Be Lionelio rungtynės būtų buvusios kitokios, tačiau dabar visiškai aišku, kad tai bus tikras „El Clasico“, – konstatavo didžiausias Ispanijos sporto portalas „Marca“, nors iki pat rungtynių pradžios nebus aišku, ar treneris rizikuos savo lyderį į aikštę leisdamas jau starto vienuoliktuke, ar apskritai nuspręs pasaugoti ir paliks tarp atsarginių.

Papildomą intrigą kelia ir faktas, kad paskutinis „Real“ vizitas Barselonoje Karališkajam klubui labai apkarto. Spalio 28-ąją Ispanijos čempionato susitikime „Barca“ svečius sutriuškino 5:1 ir padėjo tašką trumpoje trenerio Juleno Lopetegui karjeroje prie Madrido komandos vairo.

"Palau Blaugrana" ir "Camp Nou"

Pareigas iš jo perėmusiam argentiniečiui Santiago Solariui tai apskritai bus pirmasis vizitas „Camp Nou“ stadione einant vyriausiojo „Real“ stratego pareigas.

Dar prieš jį S. Solari sugebėjo sukelti nemažą triukšmą Ispanijos žiniasklaidoje pareikšdamas, kad jo auklėtiniams ir „Barcelonos“ komandai prieš šias rungtynes sudarytos nevienodos sąlygos. Jei „Barca“ paskutines savo rungtynes Ispanijos čempionate žaidė šeštadienį, „Real“ tai darė vėlų sekmadienio vakarą ir laiko poilsiui turėjo gerokai mažiau.

Jo oponentas A. Valverde, pasiteirautas apie šią aplinkybę, tiesiog gūžtelėjo pečiais – futbole, anot jo, pasitaiko įvairių situacijų.

Rungtynių rytą bilietų į futbolo milžinų susirėmimą įsigyti dar buvo įmanoma – pigiausi kainavo po 109 eurus. Norintys sėdėti netoli aikštės už bilietą turėjo mokėti po 249 eurus, o už galimybę stadione praleisti laiką su VIP privilegijomis galima buvo pakloti ir 1000 eurų.

Bilietas į "El Clasico"

Bilietus į „El Clasico“ rungtynių rytą įsigijo ir grupelė „Žalgirio“ gerbėjų, į Barseloną atvykusių likus kelioms dienoms iki Eurolygos rungtynių.

Palyginimui, bilietai į „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ rungtynes „Palau Blaugrana“ arenoje kainuoja nuo 15 iki 49 eurų. VIP zonos bilietas – 85 eurus.

Ispanijos futbolo taurės ketvirtfinalyje „Barcelona” tiesiog nušlavė (2:0 ir 6:1) „Sevilla“ futbolininkus, o „Real“ (4:2 ir 3:1) įveikė „Girona“ ekipą.

Kitoje taurės pusfinalio poroje santykius aiškinsis Sevilijos „Real Betis“ ir „Valencia“.

"Palau Blaugrana" arena

Eurolygos krepšinio turnyro rungtynės tarp „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ prasidės ketvirtadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos „Žalgiris“ Eurolygoje žais visos sudėties, mintimis apie dabartinę komandos situaciją prieš skrydį į Barseloną pasidalijo Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)