„Važiuoja visi, tačiau sveiki būtų labai stiprus žodis. Žaidėjai stengiasi treniruotis, grįžti į formą, bet ne visi gali treniruotis 100 proc. Brandonas ir Leo treniruotes daro tik dalimis. Žiūrėsime kaip bus.

Suprantame, kad tokia situacija bus dar kurį laiką, todėl stengiamės laviruoti (…). Dabar svarbiausia, kad jie įgautų formą. Nors važiuojame visi, tačiau kai kurie žaidėjai dar negali kai kurių dalykų daryti 100 proc.

Reikia juos saugoti, taupyti, skaičiuoti minutes kai kuriais momentais. Bet kokiu atveju dabar jau maloniau, tačiau reikės laviruoti“, – prieš išvyką į Ispaniją kalbėjo Š. Jasikevičius.

Tai komanda, kuri turi labai įspūdingą ūgį ir ilgą atsarginių žaidėjų suolelį. Labai svarbu atsakyti į jų fizinį žaidimą ir patiems tokį demonstruoti.
Šarūnas Jasikevičius

„Barcelona“ pasitinka Lietuvos čempionus po įspūdingos 19 taškų (76:55) pergalės išvykoje su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais, o „Žalgiris“ privalo išsikapstyti iš sudėtingo nesėkmių ruožo – pralaimėjo 6 iš pastarųjų 7 rungtynių – jei nori sugrįžti į kovą dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Katalonų pergalė Graikijoje nėra didelė staigmena Š. Jasikevičiui.

„Jie juos uždarė lygiai taip pat, kaip mus pirmoje pusėje uždarė Kaune. Tai yra fizinė gynyba, fizinis žaidimas, žaidėjų išmušimas iš komandinio žaidimo, įžaidėjų atjungimas. Tai yra pagrindiniai akcentai.

Labai svarbu, kad mūsų žaidėjai laiku paimtų kamuolį, vadovautų, kad gerai pultume ir su kamuoliu eitume ten, kur mes norime eiti. Gynyboje jie nerodo kažkokių stebuklingų derinių, bet tai daro labai efektyviai, labai daug remiasi žaidimu ant ūselio. Tai komanda, kuri turi labai įspūdingą ūgį ir ilgą atsarginių žaidėjų suolelį. Labai svarbu atsakyti į jų fizinį žaidimą ir patiems tokį demonstruoti“, – sakė Šaras.

Prieš savo busią komandą vėl stos Kevinas Pangosas, kuris pastaruoju metu demonstruoja vis geresnį žaidimą.

„Gerai atrodo, gauna daugiau žaisti. Jo vaidmuo padidėjo, jis perprato sistemą. Tai jam į naudą trumpu laikotarpiu“, – mintimis dalijosi „Žalgirio“ treneris.

Š. Jasikevičius neabejotinai bus šiltai pasveikintas „Palau Blaugrana“ arenoje. Dar būdamas žaidėju Šaras kartu su dabartiniu „Barcelona“ strategu Svetislavu Pešičiumi padėjo katalonams iškovoti Eurolygos titulą.

Pirmose tarpusavio rungtynėse šį sezoną „Barcelona“ Kaune įveikė „Žalgirį“ 88:85. Jei reguliarųjį sezoną abi komandos baigtų vienodu pergalių ir pralaimėjimų santykiu, žalgiriečiams pakilti aukščiau padėtų pergalė Barselonoje 4 ir daugiau taškų skirtumu.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)