Pirmajame šių komandų susitikime „Monaco“ triumfavo 75:70. Trečiadienį pergalę iškovojusi komanda pateks į Europos taurės ketvirtfinalį. Šio mačo nugalėtojas atkrintamosiose susidurs su Valensijos „Basket“.

„Smagu sugrįžti į Lietuvą. Tai yra krepšinio šalis, krepšinis čia yra antroji religija ir aš labai gerbiu tai. Man daugiau kartų yra tekę kovoti su „Žalgiriu“, bet labai gerbiu ir „Rytą“. Ši komanda turi puikų trenerį Dainių Adomaitį, kuris buvo ir puikus žaidėjas. Vilniečiai žaidžia gerą krepšinį. Jau žaidėme su jais ir manau, jog trečiadienį laukia labai įdomus susitikimas.

Tikiuosi arenoje pamatyti daugybę žmonių, nes žinau, kaip žmonės čia myli krepšinį. Žinome, jog žaidžiame varžovų aikštelėje, todėl norėdami laimėti turime sužaisti savo geriausias sezono rungtynes. Laukiu geros atmosferos ir atkaklios kovos, kurioje abi komandos atiduos savo jėgas“, – kalbėjo 44-erių specialistas iš Slovėnijos.

– Kas trečiadienio rungtynėse jūsų komandai bus svarbiausia?

– Energija ir koncentracija. Abi komandos rungtynes pradės gerai pasiruošusios, o vėliau viskas priklausys nuo mūsų ir varžovų jėgų rezervo.

– Ko pasimokėte iš pralaimėto mačo prieš ALBA krepšininkus?

– Gali būti protingas, gali būti susitelkęs, bet taip pat turi būti ir agresyvus kovoje dėl kamuolių. Apsigynus reikia atkovoti kamuolius. Kamuoliai yra labai svarbus aspektas.

– Kiek svarbu bus tai, jog žaisite be Paulo Lacombe ir Geraldo Robinsono?

– Mes nuo pat sezono pradžios žaidžiame komandiškai. Turėjome daug traumų, nuolat nežaisdavo 2–3 žaidėjai, bet mes sugebėjome laimėti tiek prieš „Crvena Zvezda“, tiek prieš „Partizan“. Žinome, kad galime laimėti ir tų žaidėjų. Tik žaisdami komandiškai galime kažką nuveikti.

– Kaip pasikeitė „Rytas“ po pirmojo rato?

– Tada buvo Dominique'as Suttonas, o dabar jo nėra, tačiau šįkart žais Chrisas Krameris. Jis yra labai geras žaidėjas, esu su juo susidūręs jam rungtyniaujant Vokietijoje. Chrisas – agresyvus gynėjas, jis puikiai spaudžia varžovų gynėjus.

– Ką manote apie „Rytą“ be D. Suttono?

– Nėra svarbu, ką aš manau. Svarbiausia yra tai, kaip komanda jaučiasi. „Rytas“ puikiai susitvarkė su situacija, dabar žais namie ir turi gerą galimybę patekti į ketvirtfinalį.

– Ar Artsiomas Parachovskis su laiku tampa vis rimtesniu „Ryto“ ginklu?

– Žinoma, jis nuostabus žaidėjas. Jis turi daug jėgos žaisdamas po krepšiu. Jo dydis krepšinyje duoda daug. Vidurio puolėjas yra labai svarbus žaidime, o mes dabar neturime daug stiprių ir patyrusių šios pozicijos žaidėjų. Žaidėjai iš Europos keliauja į JAV, Kiniją, o komandos nori rezultato čia ir dabar. Todėl yra nepasitikima jaunimu. Tai yra didelė problema. Kai kurie klubai dirbs su jaunimu ir jiems tai atsipirks.

– Slovėnijoje dirbote kartu su Šarūnu Jasikevičiumi. Galbūt palaikote su juo ryšį?

– Šaras yra puikus vyrukas, aš jį myliu. Labai jį gerbiu. Šaras buvo labai protingas žaidėjas, turintis didžiulį krepšinio supratimą. Prieš jį buvo sunku kaip žaidėją, o dabar prieš jį yra sunku ir kaip prieš trenerį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)