Būtent šios dvi komandos kovoja dėl vienos vietos Europos taurės atkrintamųjų varžybų etape. Sostinės klubo puolėjas Eimantas Bendžius artėjant svarbiausiam sezono mūšiui pasidalino savo mintimis apie praėjusią savaitę pasiektą svarbią pergalę prieš „Partizan“ bei artėjantį lemiamą mūšį prieš „Monaco“.

Praėjusią savaitę vilniečiai paskutinėmis sekundėmis 78:77 išvykoje nukovė Belgrado „Partizan“ ir išsaugojo viltis patekti į kitą Europos taurės etapą. Tam pasiekti reikalinga pergalė trečiadienį namuose.

Vienas iš pagrindinių pergalės kalvių Belgrade buvo „Ryto“ puolėjas E. Bendžius. Šį sezoną po ketverių metų pertraukos į sostinę sugrįžęs puolėjas vien per pirmą kėlinį pelnė 14 taškų ir pataikė net 4 tritaškius iš 5, o mačą baigė surinkęs 21 tašką bei atkovojęs 5 kamuolius.

E. Bendžius viso sezono Europos taurėje metu renka solidžius rodiklius – vidutiniškai pelno 10,3 taško bei atkovoja po 2,9 kamuolio per rungtynes.

– Šią savaitę laukia lemiamos rungtynės dėl patekimo į kitą Europos taurės etapą. Kokios nuotaikos vyrauja komandoje, kaip vyksta pasiruošimas šioms rungtynėms?

– Nuotaikos komandoje tikrai geros, sekmadienį turėjome laisvą dieną, vakar pradėjome intensyviai ruoštis rungtynėms su „Monaco“.

– Praėjusią savaitę paskutinėmis akimirkomis iškovota svarbi pergalė Serbijoje. Ar įveiktas „Partizan“ pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis?

– Žinoma, tos rungtynės buvo labai svarbios, pasiekėme reikalingą pergalę, kuri palieka viltis žengti į atkrintamąsias.

– Belgrade sužaidėte įspūdingą pirmąjį kėlinį, pataikėte keturis tritaškius, pelnėte 15 taškų. Ar po sėkmingo pirmojo ketvirčio sulaukėte daugiau varžovų dėmesio ir atakuoti tapo kiek sunkiau?

– Galbūt taip ir nutiko, bet jei man skiriama daugiau dėmesio – kažkuriam iš mūsų ekipos žaidėjų tuo metu jo skiriama mažiau. Pelnyti taškai gal kiek suteikė daugiau laisvės komandos draugams, labai svarbu išnaudoti tokia situacijas.

– Keletą pastarųjų rungtynių sužaidėte gana rezultatyviai. Kaip vertintumėte savo
sportinę formą šioje sezono stadijoje?

– Rungtyniaudamas aš visada jaučiuosi gerai, pastaruoju metu tiesiog pelnau daugiau
taškų ir tiek. Skirtumas tik tas, kad komandai pavyksta laimėti.

– Prieš „Monaco“ ekipą šiame sezone jau teko žaisti, deja jos susiklostė nesėkmingai, ko pritrūko tose rungtynėse?

– Prisimenu, kad turėjome septynių taškų pranašumą, bet momentais paskubėjome, neįmetėme nemažai lengvų metimų, o jie išnaudojo mūsų klaidas ir rezultatą persvėrė. Tikime, kad šį kartą viskas bus kitaip.

– Kokie žaidimo aspektai bus svarbiausi trečiadienio rungtynėse?

– Dar analizuosime varžovų žaidimą atidžiau, bet pastaruoju metu jie žaidžia be dviejų savo lyderių ir demonstruoja neblogą krepšinį. „AS Monaco“ iškovojo svarbią pergalę Prancūzijos čempionate, o tai parodo kokį charakterį turi ši komanda. Mums svarbu susikaupti ir koncentraciją išlaikyti visų rungtynių metu.

– Lemiamos rungtynės bus žaidžiamos namuose, savo žiūrovų akivaizdoje. Kaip svarbu krepšininkams tokias rungtynes žaisti gausiai palaikomiems savų fanų?

– Tai labai svarbu, kiek žinome rungtynės kelia nemažą ažiotažą, į areną susirinks daug žmonių, o kai žaidi palaikomas savų žiūrovų gauni dar daugiau papildomos motyvacijos.

Lemiamos rungtynės „Siemens“ arenoje jau šį trečiadienį, kuomet Vilniaus „Rytas“ su
„AS Monaco“ kausis dėl vietos Europos taurės ketvirfinalyje. Bilietai – „Tiketoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)