Banguojančiai šį sezoną žaidžianti „Chimki“ komanda VTB Vieningosios lygos rungtynėse išvykoje 82:86 pralaimėjo buvusio „Žalgirio“ trenerio Joano Plazos vadovaujamai Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai.

R. Kurtinaitis po šių rungtynių neslėpė, kad laimėti jo auklėtiniai nenusipelnė, o kai kuriems iš jų tarp eilučių pasiuntė ir kritikos strėlių.

„Faktas toks, kad laimėti labiau nusipelnėme ne mes, o mūsų varžovai. Nebuvome susikoncentravę iki pabaigos, trūko atsarginių suolo pagalbos. Pranašumą greitai praradome jau po pirmųjų keitimų.

Akivaizdu, kad po gerų rungtynių prieš „Žalgirį“ kai kurie vaikinai leido sau pernelyg atsipalaiduoti, – pažymėjo R. Kurtinaitis. – Tikrai galėjome sužaisti solidžiau, juk mes Eurolygos komanda ir neturime teisės sau leisti daryti tokias klaidas, kokias darėme. Tai neturi pasikartoti.“

Ypač prastai šį kartą žaidė buvęs „Žalgirio“ įžaidėjas Dee Bostas. Amerikietis per 25 min. ant parketo sugebėjo pramesti visus 5 metimus. Tiesa, jis atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Iš toli nekrito ir „Žalgirį“ tritaškiais subombardavusiam (4/5) Tony Crockeriui. Tikslą pasiekė tik 1 amerikiečio tolimas šūvis iš 6, o taškus šį kartą teko rinkti prasiveržimais – puolėjas realizavo 6 iš 7 dvitaškių.

Nemaloniu siurprizu „Žalgiriui“ (9 taškai) tapęs veteranas Jegoras Vialcevas šį sykį taip pat šaudė pro šalį, prametė visus 4 metimus ir mačą baigė be taškų.

Anot R. Kurtinaičio, per artimiausią savaitę jo komandos rotacija turėtų išsiplėsti – treneris nekantriai laukia Aleksejaus Švedo sugrįžimo.

„Manau, per artimiausią savaitę Aleksejus sugrįš į rikiuotę. Reikės laiko, kol jis vėl pripras prie rungtynių grafiko, po traumos sugrįžti nelengva – juk be kontaktinio krepšinio praleisti du mėnesiai. Tačiau su A. Švedo sugrįžimu pasikeis viskas. Tai išskirtinis talentas, o mūsų komanda ir buvo sukomplektuota taip, lyg A. Švedas žaistų visą sezoną. Nekantriai laukiame jo prisijungiant“, – teigė R. Kurtinaitis.

VTB Vieningosios lygos turnyro lentelėje „Chimki“ (12/3) užima 2-ąją vietą, o Eurolygoje (8/13) yra 12-oje pozicijoje.

Vaizdingu posakiu po rungtynių pasižymėjo ir J. Plaza, ironiškai kalbėjęs apie prastą savo auklėtinių pataikymą nuo baudų metimo linijos (17/25 metimų – 68 proc.).

„Mano žaidėjams labai pasisekė, kad rungtynių metu savo kišenėje negaliu nešiotis pistoleto. Kodėl? Nes žaidžiant su tokiomis komandomis kaip CSKA, „Chimki“ ar „Uniks“ tu negali sau leisti nepataikyti 6-7 baudų per rungtynes – tokiais atvejais man tiesiog norisi čiupti pistoletą ir juos pribaigti. Tačiau, laimei ar nelaimei, aš neturiu tokių galimybių“, – kalbėjo katalonas.

„O šnekant rimčiau, faktas, kad mums reikia pasitempti. Galbūt kai kurie žaidėjai ant parketo praleido per daug laiko ir pavargo, tačiau šitaip sau leisti švaistyti taškus mes tiesiog negalime“, – pažymėjo J. Plaza.

Sankt Peterburgo komanda (9/5) VTB Vieningosios lygos turnyro lentelėje yra 5-a tarp 14 komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)