Praėjusią savaitę fantastiško Artiomo Parachovskio metimo Belgrade dėka „Ryto“ krepšininkai išsaugojo viltis prasibrauti į kitą Europos taurės turnyro etapą.

Ir tos viltys nėra tik teorinės – kad atsidurtų tarp 8 geriausių turnyro komandų, „Rytui“ tiesiog reikia pergalės namie prieš „Monaco“ komandą – pakaktų laimėti vienu tašku.

Netoli pergalės prieš Monako atstovus Dainiaus Adomaičio auklėtiniai buvo ir pirmojo rato rungtynėse išvykoje. Tąsyk, pirmavę didžiąją mačo dalį, Vilniaus krepšininkai subyrėjo ketvirtame kėlinyje ir pralaimėjo 70:75.

Tuomet „Ryto“ gretose vienu iš pagrindinių smuikų griežė Dominique'as Suttonas, pelnęs 12 taškų ir surinkęs 15 naudingumo balų, tačiau dabar sostinės komanda su amerikiečiu (ne be triukšmo) jau yra atsisveikinusi.

Svarbiausios savaitės rungtynės
(data, savaitės diena, rungtynės, turnyras, laikas)

Vasario 6 d.Trečiadienis„Rytas“ – „Monaco“Europos taurė19:00
Vasario 6 dTrečiadienis„Neptūnas“ – „Bayreuth“FIBA Čempionų lyga19:30
Vasario 6 d.Trečiadienis„Montakit“ – „Lietkabelis“FIBA Čempionų lyga21:30
Vasario 7 d.Ketvirtadienis„Barcelona” – „Žalgiris“Eurolyga22.00

Situacija E grupėje yra tokia, kad Berlyno ALBA su Roku Giedraičiu jau yra užsitikrinusi 1-ąją vietą, o Belgrado „Partizan“ komanda nebegali pakilti aukščiau trečiosios pozicijos ir į atkritnamąsias varžybas nepateks.

Taigi, visas dėmesys trečiadienio vakarą bus sutelktas į mačą Vilniuje – „Siemens“ arenoje laimėjusi ekipa žengs į ketvirtfinalį, kuriame teks žaisti su Valensijos „Basket“. Ispanijos komanda jau užsitikrino pirmąją vietą G grupėje.

Europos taurės G grupės lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Apskritai paskutinį sykį į Europos taurės atkrintamąsias varžybas tuometinis „Lietuvos rytas“ buvo iškopęs dar 2014-2015 m. sezone, paženklintame neužtrukusiu Virginijaus Šeškaus darbu Vilniuje ir Marcelo Nicola atvykimu.

Tuomet turnyras dar vyko pagal kitą sistemą, o vilniečiai prasibrovė į aštuntfinalį, kurio barjero neįveikė. Vėlesniais sezonais patekti į atkrintamąsias Vilniaus klubui nebepavyko.

Jei situacija „Ryto“ grupėje Europos taurėje yra visiškai aiški, daug daugiau neatsakytų klausimų yra FIBA Čempionų lygos D grupėje, kur už atkrintamųjų varžybų borto vis dar yra Klaipėdos „Neptūnas“.

Trečiadienio vakarą namuose Kazio Maksvyčio auklėtiniai priims „Bayreuth“ komandą iš Vokietijos, kuriai pirmajame rate triuškinamai pralaimėjo 78:102.

Kad patektų tarp 4 geriausių grupėje, „Neptūnas“ privalo įveikti vokiečius bent 1 tašku, tačiau to gali ir nepakakti. Padėtis susidarė tokia, kad Klaipėdos ekipa yra tiesiogiai priklausoma nuo Belgijoje vyksiančių rungtynių tarp Ostendės „Filou“ ir Strasbūro SIG rezultato.

Tose rungtynėse klaipėdiečiams reikia tikėtis „Filou“ nesėkmės. Kitu atveju net ir pergalė prieš „Bayreuth“ nebereikš nieko. „Neptūno“ ir SIG pergalių atveju, bei palankiai susiklosčius rezultatams kitose grupės rungtynėse, klaipėdiečiai grupės turnyro lentelėje gali kilti netgi iki antrosios vietos.

FIBA Čempionų lygos D grupė
(vieta/komanda, pergalės, pralaimėjimai)

1. Virtus*94
2. Besiktas*85
3. Promitheas*85
4. Filou76
5. Neptunas76
6. SIG76
7. Bayreuth58
8. Olimpija112

Pažymėtina, kad visos ketverios grupės rungtynės trečiadienio vakarą prasidės tuo pačiu metu – 19.30 val., todėl komados apie aktualius įvykius kitose arenose taip pat galės sužinoti tik realiuoju laiku.

Savo ruožtu Panevėžio „Lietkabelis“ trečiadienį vakare užbaigs pasirodymą Čempionų lygos C grupėje – Nenado Čenako treniruojama komanda Ispanijoje susirems su grupės autsaidere Fuenlabrados „Montakit“. Galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas panevėžiečiai jau nebeturi.

Kur kas didesnio krepšinio gerbėjų dėmesio sulauks kitos Lietuvos komandos vizitas į Ispaniją. Vėlų ketvirtadienio vakarą Katalonijos regiono sostinėje į kovą su „Barcelona“ stos Kauno „Žalgiris“.

Tai bus Eurolygos 22-ojo turo dvikova, prieš kurią abi komandos yra labai skirtingose situacijose.

Jei „Žalgiris“ pralaimėjo 6 iš 7 savo paskutinių rungtynių ir Eurolygos turnyro lentelėje nukrito į 13-ąją poziciją, „Barcelona“ iškovojo 6 pergales per paskutinius 8 savo mačus ir yra pakilusi net į 5-ąją poziciją.

„Žalgiriui“ tai bus jau trečios išvykos rungtynės paeiliui – prieš tai nieko nepešę žalgiriečiai sugrįžo ir iš Milano, ir iš Maskvos. Visgi, kad ir kaip prastai lyginant su praėjusiuoju klostytųsi „Žalgirio“ sezonas, kol kas nuo 8-osios turnyro lentelės vietos Kauno komandą skiria tik dvi pergalės.
Tiesa, pralaimėjimo Barselonoje atveju situacija pasidarytų gerokai komplikuotesnė.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Pažymėtina, kad pirmojo rato rungtynes Kaune Svetislavo Pešičiaus auklėtiniams žalgiriečiai pralaimėjo tik po pratęsimo – 85:88.

Sekmadienį LKL čempionato rungtynėse namie „Žalgiris“ 96:67 sutriuškino Prienų „Skycop“, o šiame susitikime po ilgos pertraukos jau žaidė traumą išsigydęs prancūzas įžaidėjas Leo Westermannas.

Per 16 min. jis pelnė 7 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Sužaidė visai padoriai. Lauksime, kol jis grįš į savo ritmą“, – nedaugžodžiavo Š. Jasikevičius, po ilgos pertraukos savo komandos sudėtyje ir vėl turintis visą smogiamąjį 12-uką.

Verta paminėti faktą, kad po praėjusią savaitę iškovotos triuškinamos pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos“ (76:55 išvykoje), „Barcelona“ kiek atsipalaidavo ir kluptelėjo Ispanijos čempionate. Šeštadienį gana netikėtai išvykoje 57:63 pralaimėta Tenerifės „Iberostar“. Nepaisant to, po 19 turų ACB turnyro lentelėje „Barca“ išlieka pirma (16/3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)