„Lietkabelis“ (12-8) savo namų arenoje 95:83 (23:21, 14:23, 34:20, 24:19) susitvarkė su „Šiauliais“ (3-18)

Ketvirtajame kėlinyje panevėžiečiai turėjo dviženklį pranašumą, tačiau Beno Griciūno vedami svečiai neleido varžovams per daug atitrūkti – 78:71.

Paskutinėmis minutėmis šiauliečiai bandė priartėti, tačiau šeimininkai netrukus susigrąžino pranašumą (88:78).

Per likusį laiką šiauliečiams pritrūko jėgų ir grįžti į rungtynes nebepavyko – panevėžiečiai mačą laimėjo 95:83.

Į pergalę Panevėžio krepšininkus vedė karjeros rungtynes sužaidęs Saulius Kulvietis. Šis surinko 25 taškus (5/6 tritaškiai) ir sukaupė net 34 naudingumo balus.

Panevėžiečių gretose debiutavo naujausias jų įžaidėjas Ikenna Iroegbu. Pirmajame savo mače Lietuvoje jis pelnė 14 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Tuo metu šiauliečiai rungtynėse vertėsi be savo lyderio Igno Vaitkaus. Prieš mačą buvo pranešta, kad krašto puolėjas dėl pėdos traumos nerungtyniaus maždaug mėnesį. Svečiai rungtynėms iš viso registravo vos 9 krepšininkus.

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis 25 (5/6 tritaškiai), Ikenna Iroegbu 14, Mindaugas Kupšas 12, Simas Jasaitis ir Žiga Dimecas po 11.

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 19, Karolis Lukošiūnas 15, Evaldas Šaulys ir Cedrickas Bowenas po 9.

Dvikovą sėkmingiau pradėjo panevėžiečiai, kurie jau po penkių minučių turėjo sukaupę dviženklį pranašumą – 16:5. Panašus skirtumas laikėsi ilgą laiką, tačiau ketvirčio pabaigoje šiauliečiai spurtavo 8:0 ir po pirmojo kėlinio „Lietkabelio“ persvara siekė vos du taškus – 23:21.

Antrojo kėlinio starte panevėžiečiai dar buvo priekyje, bet ketvirčiui įpusėjus svečiai rezultatą išlygino – 30:30. Tada iniciatyvą perėmė šiauliečiai – būtent jie išsiveržė į priekį ir solidžiai sužaidę antrą kėlinio dalį įpusėjus mačui jau šiauliečiai pirmavo 44:37.

Trečiajame kėlinyje šeimininkai netruko grįžti į rungtynes ir rezultatą išlygino – 52:52. Panevėžiečiai daugiausiai S. Kulviečio dėka ir toliau išlaikė iniciatyvą savo rankose, kėlinio pabaigoje spurtavo ir likus žaisti vienam kėliniui pirmavo 71:64.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)