„Dėl abipusiai turėtų lūkesčių bei tikslų, sprendimas dėl bendradarbiavimo nutraukimo nebuvo lengvas tiek klubui, tiek žaidėjui.

Vis dėlto, klubo ir krepšininko įsitikinimu, dėl viešai paskleistų įtarimų kilęs ažiotažas trukdytų abiem pusėms siekti aukščiausių rezultatų.

Esant minėtai situacijai, nuspręsta, kad geriausia būtų bendru sutarimu nutraukti bendradarbiavimą.

Pažymime, kad nepaisant žiniasklaidoje skelbtos informacijos, „Lietkabelis“, siekdamas objektyvumo, plačiau nekomentuos Kariniauskui mesto šešėlio“, – sakė klubo direktorius Martynas Purlys.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) 25 metų 197 cm ūgio įžaidėjas ant parketo praleisdavo po 22 minutes, įmesdavo 8,2 taško, atkovodavo 2,9 kamuolio, atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 8,4 naudingumo balo.

FIBA Čempionų lygoje V.Kariniausko vidurkiai siekė 9 taškus, 2,2 atkovoto kamuolio, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 8,3 naudingumo balo per 21 minutę.

„Lietkabelis“ šiuo metu ieško naujo atakų organizatoriaus.

Primename, kad policija vertina Lošimų priežiūros tarnybos pateiktą informaciją apie V. Kariniausko galbūt nesąžiningą žaidimą ir su juo susijusius statymus lošimų bendrovėse.

Teisėsauga žada artimiausiu metu nuspręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą. „Esame gavę medžiagą, ją vertiname, artimiausiu metu bus priimtas sprendimas“, – BNS ketvirtadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Krepšininkas karjerą turėtų tęsti Graikijoje: portalas sport-fm.gr skelbia, kad 25-erių 198 cm ūgio gynėjas artimiausiu metu turėtų prisijungti prie aukščiausiame šalies divizione žaidžiančio „Kymis“ klubo, kuriame jau yra rungtyniavęs 2015-2016 m. sezone.

Visgi, anot „BasketNews.lt“ pranešimo, taip lengvai į Graikiją V. Kariniauskui pabėgti nepavyks.

Jo persikėlimą į kitą Europos šalį pristabdė Lietuvos krepšinio federacija (LKF), neskubanti išduoti lietuviui paleidžiamojo rašto „Kymis“ klubui, kuris jo paprašė ketvirtadienio popietę.

„Apie galimai padarytus pažeidimus informavome FIBA ir Graikijos krepšinio federaciją. Kol negausime atsakymo iš jų, tol paleidžiamojo rašto neišduosime“, – cituojamas LKF viešųjų ryšių vadovas Vaidotas Zajarskas.

Šiandien ryte V. Kariniauskas buvo pastebėtas oro uoste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)