Rusijos rinktinės narys „Chimki“ komandoje žaidžia nuo 2011-ųjų. Būtent tais metais prie šio Pamaskvės klubo vairo pirmą sykį stojo R. Kurtinaitis, Chimkuose pradirbęs iki 2016-ųjų, kai buvo atleistas.

Lietuvį pakeitė serbas Duško Ivanovičius, pastarąjį – minėtasis G. Bartzokas, o šį krepšinio specialistą praėjusią savaitę iš posto išstūmė vėl į Rusiją sugrįžęs Rimas.

Visą šį laiką J. Vialcevas buvo „Chimki“ komandos nariu, iš arti stebėjo pokyčius komandoje ir klausė besikeičiančių krepšinio specialisto nurodymų.

Anot patyrusio ruso, žinia, kad į „Chimki“ sugrįžta R. Kurtinaitis, jį nepaprastai pradžiugino.

Paklaustas, kokia buvo pirmoji reakcija išgirdus apie permainas, duodamas interviu Sports.ru krepšininkas neslėpė:

„Džiaugsmas! Esame labai patenkinti vėl matydami trenerį, su kuriuo dirbome ilgą laiką ir kuris iš naujo yra tarp mūsų. Duok Dieve, kad jam viskas gerai sektųsi ir jis dar ilgai dirbtų „Chimki“ klube.“

Anot J. Vialcevo, beveik po trejų metų į Maskvą R. Kurtinaitis grįžo visiškai nepasikeitęs.

„Nors prabėgo treji metai, Rimas visiškai toks pat. Mes lyg sugrįžome atgal į 2016-uosius“, – nusijuokė jis.

Komandą treniruojant R. Kurtinaičiui, J. Vialcevas aikštėje gaudavo žymiai daugiau žaidimo laiko, nei ekipos vairą perėmus D. Ivanovičiui ar G. Bartzokui.

Būtent vadovaujant lietuviui, J. Vialcevas per vienas VTB Vieningosios lygos rungtynes į „Astana“ komandos krepšį pataikė 12 tritaškių ir pasiekė iki šiol nepagerintą turnyro rekordą. Tiesa, anot paties snaiperio, šio pasiekimo jis pernelyg daug nesureikšmina.

„Buvo įkvepiantis pasirodymas,tačiau amžinų rekordų nebūna. Dar pats pasistengsiu jį pagerinti, – nusišypsojo rusas. – Apskritai krepšinis yra komandinis sportas, todėl ir pasiekimus reikia vertinti pagal komandos rezultatus, o ne asmeninius pasirodymus. Man kur kas svarbesnės yra pergalės Eurolygoje ar čempionatuose su rinktine“, – pažymėjo jis.

Būtent J. Vialcevas mintimis apie laukiančias rungtynes su „Žalgiriu“ pasidalijo ir su Eurolygos atstovais.

„Su Kauno komanda šį sezoną mes jau žaidėme ir žinome jos stilių. 40 minučių aikštėje vyks atkakli kova. „Žalgiris“ yra užsispyrusi komanda, kuri niekada nepasiduoda, jie kovoja nepaisant to, ar pirmauja 20 taškų, ar tokiu skirtumu atsilieka, – kalbėjo J. Vialcevas. – „Žalgirio“ žaidimas yra labai organizuotas, gynyba labai kibi, todėl laukia sudėtingos rungtynės“.

Pirmąjį tarpusavio mačą Kaune „Chimki“ prieš „Žalgirį“ laimėjo 84:83.

J. Vialcevas tąsyk žaidė vos 3 min. ir pelnė 3 taškus, o vidutiniškai šį sezoną veteranas ant parketo praleidžia po 9 min. ir renka po 2,4 taško.

Šiuo metu „Žalgiris“ (8/12) Eurolygos turnyro lentelėje užima 11-ąją, o „Chimki“ (7/13) – 13-ąją vietas.

Rungtynės Mytiščių arenoje šį vakarą prasidės 19 val.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)