Pranešama, kad 25-erių metų 198 cm ūgio gynėjas artimiausiu metu turėtų prisijungti prie aukščiausiame šalies divizione žaidžiančio „Kymis“ klubo, kuriame jau yra rungtyniavęs 2015-2016 m. sezone.

Tiesa, tada „Kymis“ dar rungtyniavo Graikijos antrajame pagal pajėgumą sezone, o komandoje sėkmingai pasirodęs V. Kariniauskas sulaukė Jono Kazlausko dėmesio ir buvo pakviestas atstovauti Lietuvos rinktinei Rio de Žaneiro Olimpinėse žaidynėse.

Šiuo metu Graikijos čempionate „Kymis“ užima 12-ą vietą tarp 14-os komandų.

Primename, kad V. Kariniauskas dėmesio centre atsidūrė paaiškėjus, kad „Lietkabelio“ klubas jį suspendavo dėl įtarimų įsivėlus į lažybas ir manipuliavimu veiksmais per praėjusios savaitės FIBA Čempionų lygos rungtynes.

Tyrimas dėl krepšininko „užklasinės“ veiklos dar nėra baigas – jei įtarimai pasitvirtins, jam gresia ne tik pašalinimas iš klubo, diskvalifikacija, bet netgi baudžiamoji atsakomybė.

Artimiausiu metu „Lietkabelis“ turėtų atsisveikinti su skandalo epicentre atsidūrusiu žaidėju.

Kad žinia apie V. Kariniausko galimą įsitraukimą į lažybas pernelyg nenustebino, trečiadienį pripažino ir Kantu klube Italijoje lietuvį treniravęs Rimas Kurtinaitis.

„Esu tą užkulisiuose girdėjęs ir anksčiau. Negaliu nieko sakyti, Lietuvoje apskritai sunku, nes net nufilmavus, kaip imi pinigus, gali sakyti, kad skolinaisi ir tas praeina. Man sunku pasakyti, kaip buvo.

Krepšinio pasaulyje tai sklandė ir anksčiau. Jei taip buvo iš tiesų, tai yra labai blogai. Manau, kad profesionaliam atletui taip elgtis nedera. Jei tai tiesa, tokiems sporte ne vieta.

Italijoje jam pretenzijų neturėjau, bet kartą jam esu pasakęs: kad jokių nuklydimų nebūtų. Aš kitoks žmogus, man teisėsauga nereikalinga, nes pats žinau, ką daryti, jei nuklysi. Bet problemų su juo nebuvo, neturiu jam nė mažiausios pastabos“, – prisiminė R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)