Serbijos sostinėje pergalę iškovoję vilniečiai paskutiniame E grupės ture kitą savaitę namie žais su „Monaco“ ekipa. Į ketvirtfinalį „Ryto“ krepšininkai žengs tuo atveju, jei iškovos pergalę. Kitu atveju tarp aštuonių geriausių turnyro komandų atsidurs „Monaco“.

Tuo metu „Rytui“ namie pralaimėjusi „Partizan“ ekipa galimybių prasibrauti į aštuntuką nebeturi – nors šiuo metu turi tiek pat pergalių kiek Vilniaus ir Monako klubai (visi – po 2), tarpusavio rungtynėse serbai „Rytui“ pralaimėjo abu kartus, neigiamą taškų balansą jie turi ir su „Monaco“ ekipa.

Kad atsidurtų tokioje situacijoje, labiausiai „Rytas“ turi dėkoti vėliausiai prie komandos prisijungusiam žaidėjui – milžinui iš Baltarusijos A. Parachovskiui, šaltakraujiškai nokautavusiam „Partizan“ paskutinę mačo sekundę.

Tobulai puolime sužaidęs baltarusis Belgrade apskritai pataikė 10 iš 11 mestų dvitaškių – vienintelį sykį serbai nuo jo atakos apsigynė bloku.

„Pirmą kartą viešėjau šioje arenoje, labai nelengva čia žaisti. Sirgaliai tiesiog išprotėję, gerai palaiko savo komandą. Keletą kartų mums nepasisekė rungtynių pabaigose, kai pralaimėdavome vos keliais taškais.

Šį kartą paskutinio metimo teisė priklausė man ir aš ja pasinaudojau. Tikėjau, kad galiu pataikyti, išlikau ramus, norėjau padėti savo komandai. Pasikartosiu, kad čia žaisti labai sunku – sirgaliai šaukia taip garsiai, kad tu net negirdi savo ekipos draugų. Esu labai patenkintas pergale štokioje atmosferoje“, – po mačo džiaugėsi 31-erių metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas, iš viso surinkęs 22 taškus ir 30 efektyvumo balų.

Panašias mintis, kaip ir lyderiu tapęs aukštaūgis, išsakė vilniečių treneris D. Adomaitis, taip pat išskyręs nebenusigręžusios Fortūnos faktorių.

„Nors kiekvienos rungtynės yra atskira istorija, šį kartą sėkmė šiek tiek nusišypsojo mums. Du kartus ALBA komandai pralaimėjome labai apmaudžiai, o dabar nugalėjome dėka paskutinio metimo, kai „Partizan“ ekipa jau beveik buvo laimėjusi rungtynes“, – pažymėjo jis.

Anot D. Adomaičio, įveikti varžovus padėjo ir geresnė kova po lenta (ją svečiai laimėjo 38-35).

„Žaidėjai nuveikė didžiulį darbą vienoje iš karščiausių Europos arenų. Manau, mes geriau grūmėmės po lenta ir tai buvo vienas iš svarbiausių aspektų. Kol kontroliavome atšokusius kamuolius, tol kontroliavome ir mačo eigą.

Tačiau kai ketvirtame kėlinyje „Partizan“ puolime sugriebė du kamuolius paeiliui, jie pelnė 5 taškus ir persvėrė rezultatą. Bet iš esmės mačo eigą kontroliavome mes“, – dėstė D. Adomaitis.

Tuo metu „Partizan“ treniruojantis italas Andrea Trinchieri neslėpė savo nusivylimo dėl prarastų galimybių žengti tolyn ir pirštu badė į auklėtinių koncentracijos stoką.

„Jeigu tu negali apginti savo krepšio per likusias paskutines 2,7 sekundės, tu nenusipelnai pergalės. Mes nenusipelnėme patekti į ketvirtfinalį, aš negaliu meluoti. Negalėjome apsiginti per paskutines 20 sekundžių Monake, dabar pasikartojo tas pats. Mums vis tiek kažko pritrūksta, galbūt tai yra psichologiniai aspektai, koncentracijos stoka.

Gaila, kad šitaip energingai palaikomi fanų mes nesugebėjome žaisti taip, lyg tai būtų rungtynės, kurių negalime pralaimėti“, – rankomis skėstelėjo A. Trinchieri.

„Rytas“ kelialapį į kitą etapą „Siemens“ arenoje bandys išplėšti kitą trečiadienį, vasario 6 d.

E grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis):


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)