Trečiame kėlinyje 11 taškų persvarą susikrovę vilniečiai ir prasidėjus lemiamam ketvirčiui vienu metu dar turėjo dviženklį pranašumą.

Tuomet jų akcijos atšiaurioje Aleksandro Nikoličiaus arenoje ėmė sparčiai smukti, o likus pustrečios minutės serbai jau kvėpavo svečiams į nugaras.

Panašiai suskydę lemiamomis akimirkomis Lietuvos vicečempionai dusyk nusileido Berlyno ALBA, taip pat ir „Monaco“ klubui. Šįsyk scenarijus buvo vienodai dramatiškas, tik pabaiga – kitokia.

Likus žaisti 10 sek. „Partizan“ pirmavo tašku, o „Rytas“ savo antpuolį užbaigti patikėjo Ch. Krameriui. Jo metimas buvo netaiklus, tačiau teisėjai dideliam šeimininkų apmaudui nusprendė, kad į užribį nulėkusį kamuolį paskutiniai lietė serbai.

Iki finalinės sirenos tebuvo likusios 2 sek., bet to pakako, kad Ch. Kramerio iš už galinės linijos švystelėtą kamuolį sugriebęs A. Parachovskis iš daugiau nei 5 m paleistų pergalingą dvitaškį.

„Ryto“ galiūnas komandos vežimą savo plačiais pečiais tempė per visą antrą dvikovos pusę, o „Partizan“ artėti imdavo tuomet, kai pavargusį baltarusį pakeisdavo Martynas Echodas.

Vidurio puolėjas iš viso surinko 22 taškus (10/11 dvitaškių), 8 atkovotus kamuolius ir 30 naudingumo balų. Tai buvo rezultatyviausias ir efektyviausias 31-erių aukštaūgio pasirodymas Europos taurės turnyre.

Dvikovos pradžioje „Rytą“ išjudino taip pat karjeros rungtynes šiose varžybose sužaidęs Eimantas Bendžius, kurio sąskaitoje – rekordinis 21 taškas (5/9 tritaškių). Net 15 taškų puolėjas atriekė per pirmą ketvirtį.

Varžovų gynyba šįkart ypač daug dėmesio skyrė etatiniam „Ryto“ puolimo vedliui D.J. Seeley, apsiribojusiam 7 taškais ir 2 naudingumo balais.

Trečiadienį D. Adomaitis ant parketo visai neišleido Mindaugo Girdžiūno, palaikiusio kompaniją ant atsarginių suolo Margiriui Normantui, Marekui Blaževičiui bei Aisčiui Pilauskui.

Deividas Sirvydis žaidė tik 10 min., o likę 7 „Ryto“ krepšininkai lakstė bent po 20 min. Ch. Krameris, E. Bendžius, D.J. Seeley ir Arnas Butkevičius aikštėje išsilaikė daugiau nei po pusvalandį.

„Partizan“: Jockas Landale'as 14, Bandja Sy 13 (3/3 tritaškiai), Vanja Marinkovičius ir Alexas Renfroe (11 rez. perd.) – po 11, Djordje Gagičius 8.

„Rytas“: Artiomas Parachovskis 22, Eimantas Bendžius 21, Rokas Stipčevičius 12 (7 atk. kam.), Chrisas Krameris 10 (7 rez. perd., 4 per. kam.), D.J. Seeley 7, Martynas Echodas ir Deividas Sirvydis – po 3.

Antrą pergalę penktame E grupės ture pasiekę vilniečiai „Partizan“ ekipai (2/3) užtrenkė duris į atkrintamąsias varžybas.

Paties „Ryto“ likimas spręsis paskutiniame mače namuose su „Monaco“ (Prancūzija) kitą savaitę, kuomet vėl bus būtina pergalė.

Kol kas savo kraitį TOP-16 etape D. Adomaičio auklėtiniai pildo tik „Partizan“ sąskaita – pirmame ture „Siemens“ arenoje prieš serbus laimėta 80:74.

E grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)