Paaiškėjo, kad šį sezoną nebegalės rungtyniauti vienas iš rezultatyviausių „Chimki“ žaidėjų, 26-erių metų 203 cm ūgio puolėjas Anthony Gillas.

Klubas paskelbė, kad amerikiečiui bus atlikta nugaros operacija, po kurios reabilitacija truks mažiausiai 5 mėnesius.

A. Gillą nugaros skausmai kamavo jau kurį laiką – krepšininkas nerungtyniavo visą gruodžio mėnesį.

Sausio pradžioje puolėjas nusprendė surizikuoti ir sugrįžti į aikštę, tačiau sužaidė trejas rungtynes Eurolygoje ir vėl iškrito iš rikiuotės.

Iš naujo atlikus išsamius tyrimus paaiškėjo, kad nugaros trauma yra rimtesnė nei manyta ir be medikų intervencijos išsiversti nepavyks.

Šį sezoną A. Gillas Eurolygoje suspėjo sužaisti 13 rungtynių, 11 iš jų pradėjo Chimkų ekipos starto penkete ir vidutiniškai ant parketo praleido po 27 min. Per šį laiką jis pelnydavo po 11,5 taško, atkovodavo po 3,5 kamuolio ir rinkdavo po 12,1 naudingumo balo.

Pirmojo rato rungtynėse Kaune, kurias „Chimki“ laimėjo 84:83, A. Gillas pelnė 8 taškus.

Rezultatyviausias amerikiečiui mačas buvo su Atėnų „Panathinaikos“, kurio metu A. Gillas surinko 21 tašką.

Taigi, ketvirtadienio susitikime su „Žalgiriu“ R. Kurtinaitis turės verstis ne tik be šio krepšininko, bet ir dar be dviejų rusų.

Žaisti negali traumos niekaip neišsigydantis ekipos atakų lyderis Aleksejus Švedas, susižeidė ir puolėjas Andrejus Zubkovas.

Eurolygos 21-ojo turo rungtynės tarp „Chimki“ (7/13) ir „Žalgirio“ (8/12) ketvirtadienį prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)