Lygiai prasidėjusiose rungtynėse daugiau dėmesio buvo ne gynybai, o puolimui. Pirmo kėlinio pabaigoje aikštės šeimininkai pradėjo spurtą ir kone įpusėjus antrajam turėjo 11 taškų (35:24), tačiau tuomet susigriebė ir AEK.

J. Mačiulis į panevėžiečių krepšį smeigė du tritaškius bei dvitaškį iš eilės ir pradėjo Atėnų komandos spurtą 14:0. Rezultatą savo naudai persvėrę svečiai nė nemanė sustoti, ir sukaustę „Lietkabelį“ gynybos gniaužtuose toliau didino savo pranašumą.

Lietuvos rinktinės puolėjo 4 taškai iš eilės padėjo graikų ekipai padidinti skirtumą iki 13 taškų (54:67) trečiojo kėlinio pabaigoje, o per likusias 10 minučių AEK jau triuškino aikštės šeimininkus.

Vienu pagrindinių AEK pergalės kalvių buvo J. Mačiulis. Vienas sėkmingiausių šį sezoną rungtynes FIBA Čempionų lygoje sužaidęs lietuvis per 25 minutes pelnė 18 taškų (5/6 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus prasižengė, kartą suklydo ir surinko 19 naudingumo balų.

Nugalėtojams daugiausiai taškų pelnė Vince'as Hunteris. Jo sąskaitoje 25 taškai (12/13 dvitaškiai, 1/4 baudos), 8 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 39 naudingumo balai.

Lietkabelis“: Žiga Dimecas 12 (6 atk.k.), Simas Jasaitis (9 atk.k. 20 naud.b.), Saulius Kulvietis (6 atk.k.), Jamaras Wilsonas po 9, Stefanas Sinovecas 8, Mindaugas Kupšas 7, Donatas Tarolis 6, Paulius Valinskas 4, Mantas Rubštavičius 0.

AEK: Vince'as Hunteris 25, Jonas Mačiulis 18, Malcolmas Griffinas ir Delroy Jamesas po 11, Jordanas Theodore'as 7.

Pirmose tarpusavio rungtynėse AEK savo aikštėje įveikė panevėžiečius 65:59.

Sezoną FIBA Čempionų lygoje „Lietkabelis“ baigs vasario 6 dieną – išvykoje žais su Fuenlabrados „Montakit“ krepšininkais.

Jei Panevėžio „Lietkabeliui“ priešpaskutinio C grupės turo rungtynės su Atėnų AEK nieko nelėmė, D grupėje dėl vietos tarp keturių geriausių vis dar aktyviai grumiasi Klaipėdos „Neptūnas“.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai trečiadienio vakarą Graikijoje ginklus surems su Patrų „Promitheas“ ekipa, kuriai pirmajame rate namie apmaudžiai nusileido 82:83.

Pergalė „Neptūnui“ žūtbūt reikalinga – pralaimėjimo atveju klaipėdiečių šansai patekti į atkritnamąsias taptų minimalūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)