„Chimki“ ekipai tai buvo paskutinės rungtynės prieš ketvirtadienį laukiančią Eurolygos akistatą su Kauno „Žalgiriu“.

Skirtingai nei praėjusio penktadienio mače, kai pralaimėtame susitikime su Miuncheno „Bayern“ sukrapštė vos 60 taškų ir po pertraukos negalėjo pataikyti iš jokių pozicijų, šį kartą R. Kurtinaičio treniruojami krepšininkai žaidė kur kas sėkmingiau.

Tikslą pasiekė 53 proc. „Chimki” dvitaškių, net 59 proc. tritaškių ir 89 proc. baudų.

Rezultatyviausias tarp nugalėtojų buvo Tony Crockeris, pelnęs 18 taškų ir pataikęs 3 iš 4 savo tolimų metimų.

Komandos žaidimu šį kartą patenkintas buvo ir treneris iš Lietuvos.

„Sunki pergalė. Laiko pasirengimui mes praktiškai neturime, priešakyje laukia visa serija rungtynių, kelionių ir mes per treniruotes darome tik nedideles korekcijas. Džiaugiuosi, kad šį kartą jau pataikėme ir baudas, ir tritaškius – galėjome pasijausti daug lengviau. Šį kartą jau žaidėme komandinį krepšinį“, – pažymėjo R. Kurtinaitis.

Pats klubas paskaičiavo, R. Kurtinaitis prie „Chimki“ vairo pasiekė jau 100-ąją pergalę VTB Vieningoje lygoje, bet pats treneris tokio statistinio skaičiaus nebuvo linkęs sureikšminti.

„Labai gerai, kad mums tai pavyko padaryti, bet aš tokiais skaičiavimais neužsiimu ir nekreipiu į tai dėmesio. Dabar mane labiausiai džiugina faktas, kad vyrai kovojo. Rungtynių pradžioje buvo bėdų gyyboje, tačiau vėliau kovojome taip, kaip ir reikia kovoti“, – tvirtino R. Kurtinaitis, Chimkuose jau dirbęs nuo 2011 iki 2016 m.

Susitikime Saratove lietuviui dėl skirtingų sveikatos problemų negalėjo padėti trys krepšininkai – rusai Aleksejus Švedas ir Andrejus Zubkovas bei amerikietis Anthony Gillas.

„Chimki“ ir „Žalgiris“ tarpusavio rungtynes Maskvos Mytiščių arenoje pradės ketvirtadienį 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)