Savaitgalį aikštingajam Dominique'ui Suttonui duris parodęs „Ryto“ klubas Europos taurėje vis dar yra konkurencingas, nors krepšinio gerbėjai jau kurį laiką purto galvas ir vargiai tiki Dainiaus Adomaičio kariaunos šansais šiame turnyre nuveikti kažką solidesnio.

„Komandoje liko tie krepšininkai, kurie nori čia būti ir dirbti: maksimaliai atsiduoti treniruotėse ir rungtynėse. Tai yra svarbiausia“, – prieš treniruotę kalbėdamas su žurnalistais pažymėjo „Ryto“ vairininkas D. Adomaitis.

Trečiadienio vakarą Belgrade „Rytas“ surems ginklus su vietos „Partizan“ krepšininkais – vieninteliais, kuriuos pavyko įveikti šio sezono „Top 16“ etape. Dar pirmose šių metų rungtynėse „Siemens“ arenoje „Rytas“ italo Andrea Trinchieri treniruojamus serbus nugalėjo 80:74.

Taigi, jei Belgrade Lietuvos klubas laimės bent vieno taško persvara, prieš paskutinį turą „Rytas“ pats išliks savo likimo kalvis.

Tikrai taip. Jis yra klubo prezidentas, kai jis ateina, bendrauja su žaidėjais, pasako kažką konkretaus, tai visada padeda.
Dainius Adomaitis

– Klubo direktorius po rungtynių su Utenos „Juventus“ minėjo, kad neieškomas naujokas, jūs – atvirkščiai, sakėte, kad ieškomas naujas krepšininkas. Kaip yra iš tiesų?, – žurnalistų buvo paklaustas D. Adomaitis.

– Mes, turiu omeny – treneriai, dairomės kokia yra situacija rinkoje, renkame informaciją. Jei kažkas yra, kreipiamės į klubo vadovybę ir sakome: yra toks žaidėjas. Klubo direktorius gal nežiūri (šypsosi).

– Mačas Belgrade – gyvybės ir mirties klausimas?

– Taip, tai vienos tokių rungtynių. Sezone ateina toks momentas, kai kažkurį mačą gali taip pavadinti. Pasiruošimas yra įprastinis, gerai, kad turime papildomą dieną, ne taip, kaip visada. Buvo laiko ir poilsiui, ir darbui fiziškai.

– Kas komandoje turėtų perimti tas užduotis, kurias turėjo D. Suttonas?

– Visa ekipa. Kalbant apie varžovus, tai komanda, kuri rungtynės po rungtynių gerina savo žaidimą.

– Ar galima sakyti, kad „Partizan“ – namų komanda, kurios žaidimas namie ir išvykose stipriai skiriasi?

– Žinote, kokia Belgrade mūsų laukia atmosfera, čia, manau, bus pirmas iššūkis mums – susidoroti su atmosfera psichologiškai. Jie turi išskirtinę salę ir tuo puikiai naudojasi.

– Matome klubo prezidentą Antaną Guogą, gal jis prieš rungtynes rėžia motyvacinę kalbą žaidėjams?

– Tikrai taip. Jis yra klubo prezidentas, kai jis ateina, bendrauja su žaidėjais, pasako kažką konkretaus, tai visada padeda.

– Ką „Rytui“ reikia daryti, kad sumažintų viso sezono bangavimą?

– Čia ir yra didžiausias mūsų sezono iššūkis. Faktas, kad kai kažkas iš žaidėjų traumuotas, privalome daryti korekcijas ekipoje, iškart perstumdome pozicijas. Kai kažkas grįžta – vėl stumdome. Gaunasi nepertraukiamas ieškojimų procesas. Čia ir yra didžiausias mūsų problema.

Europos taurės E grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.Alba431
2.Partizan422
3.Monaco422
4.BC Rytas413

Rungtynės Belgrade trečiadienį prasidės 21 val.

Kitose grupės rungtynėse antradienį Roko Giedraičio atstovaujama Berlyno ALBA išvykoje žais su „Monaco“ krepšininkais.

Vilniečiams būtų palankesnė vokiečių pergalė, bet net ir laimėjus prancūzams, „Rytas“ prieš paskutinį turą vadžias laikys savose rankose, nes namuose žais būtent su „Monaco“.

Bet kuriuo atveju, į kitą savaitę žvalgytis dar anksti. Visų pirma, „Rytui“ reikia iškovoti pergalę Belgrade ir pabandyti išlaikyti intrigą E grupėje.

Jei Serbijos sostinėje Lietuvos vicečempionai trečiadienį suklups, galimybės žengti į kitą „Top-16“ bus prarastos ir paskutiniame ture teks kautis tik dėl garbės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)