Anot žinutės, klubas iš lažybų bendrovių gavo pagrįstų pranešimų apie 25-erių 198 cm ūgio krepšininkui palankius statymus.

Skelbiama, jog įtarimų sukėlė statymai dėl maksimalios V. Kariniausko įmestos taškų sumos praėjusios savaitės FIBA Čempionų lygos rungtynėse Dižone (Prancūzija) su vietos komanda.

Tąsyk V. Kariniauskas pelnė vos 2 taškus. Įprastai jo rezultatyvumo vidurkis šiame turnyre siekia 9 taškus.

Dižone Panevėžio komanda pralaimėjo 91:99 ir prarado šansus patekti į kitą etapą. Tikslą tose rungtynėse pasiekė vos 1 iš 6 gynėjo metimų iš žaidimo.

Kad V. Kariniauskas yra suspenduotas, BasketNews.lt patvirtino klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas. Tvirtinama, kad pats V. Kariniauskas kaltinimus neigia.

Klubas jokios oficialios informacijos apie tai kol kas nėra paskelbęs.

Tuo metu su klubu glaudžiai susijęs portalas Krepšinis.net informuoja, kad įžaidėjas yra suspenduotas jau nuo penktadienio.

Anot žinutės, lažybų priežiūros komisija klubui pranešė, jog V. Kariniausko artimas draugas keliose skirtingose lažybų kontorose padėjo po 2 tūkstančius eurų už įvykį, jog įžaidėjas neviršys 8,5 taško.

2016-aisiais Lietuvos rinktinėje debiutavęs V. Kariniauskas į Panevėžį persikėlė lapkričio mėnesį, kai jį gimtinę priviliojo laikinai „Lietkabelio“ sporto direktoriumi dirbęs Jonas Vainauskas.

LKL čempionate V. Kariniauskas pelno po 8,2 taško ir atlieka po 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusį savaitgalį LKL čempionate „Lietkabelis“ rungtynių nežaidė.

Antradienį panevėžiečių laukia FIBA Čempionų lygos rungtynės su Atėnų AEK ekipa, kuriai atstovauja Jonas Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)