„Du faktoriai turėjo įtakos – turime didelės parodos organizavimo patirties nuo pernai, kad iš Madrido „Real“ muziejaus atsivežėme trofėjus, įskaitant UEFA Čempionų lygos taurę, – kalbėjo Estijos sporto ir olimpiadų muziejaus direktorius Siimas Randoja. –

Kita vertus sužinojome, kad vasario 16 dieną Tartu vyks krepšinio šventė – Visų žvaigždžių rungtynės. Ten dalyvaus žaidėjai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos, atrodė logiška atvežti legendinio „Žalgirio“ trofėjų parodą į Tartu“.

„Derybose su top klubu visuomet yra sudėtingų niuansų, juk to prašo nedidelis muziejus Estijoje, kurio vardas nieko nesako, – tęsė direktorius. – Itin vertingų eksponatų nenorėjo duoti, todėl mums reikėjo įrodyti savo patikimumą. Galiausiai po sunkių derybų galėsime pamatyti parodoje kelis retus eksponatus iš „Žalgirio“ saugyklos“.

Paklaustas, koks gi eksponatas parodoje bus vertingiausias, jis teigė, kad jų bus keli – 1999 metų Europos taurė, Pasaulio klubų čempionato taurė, Saportos taurė, Baltijos ir Lietuvos lygų trofėjai.

Ten taip pat bus legendinių žaidėjų daiktai – nuo Modesto Paulausko ir Arvydo Sabonio iki Šarūno Jasikevičiaus.

Estijos sporto ir olimpiadų muziejaus direktoriaus žodžiais, tokios „Žalgirio“ trofėjų parodos dar nebuvo niekur pasaulyje.

Parodoje bus ir eksponatų, susijusių su „Žalgiryje“ žaidusiais estais. Tarp jų – Jaakas Salumetsas, Gertas Kullamae, Siim-Sanderis Vene.

Paroda Tartu bus atidaryta vasario 8 dieną ir veiks iki gegužės 26 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)