Savaitgalį aikštingajam Dominique'ui Suttonui duris parodęs „Ryto“ klubas Europos taurėje vis dar yra konkurencingas, nors krepšinio gerbėjai jau kurį laiką purto galvas ir vargiai tiki Dainiaus Adomaičio kariaunos šansais šiame turnyre nuveikti kažką solidesnio.

Trečiadienio vakarą Belgrade „Rytas“ surems ginklus su vietos „Partizan“ krepšininkais – vieninteliais, kuriuos pavyko įveikti šio sezono „Top 16“ etape.

Dar pirmose šių metų rungtynėse „Siemens“ arenoje „Rytas“ italo Andrea Trinchieri treniruojamus serbus nugalėjo 80:74.

Taigi, jei Belgrade laimės bent vieno taško persvarą, prieš paskutinį turą „Rytas“ pats išliks savo likimo kalvis.

Europos taurės E grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Kitose grupės rungtynėse šią savaitę Roko Giedraičio atstovaujama Berlyno ALBA išvykoje žais su „Monaco“ krepšininkais.

Vilniečiams būtų palankesnė vokiečių pergalė, bet net ir laimėjus prancūzams, „Rytas“ prieš paskutinį turą vadžias laikys savose rankose, nes namuose žais būtent su „Monaco“.

Bet kuriuo atveju, į kitą savaitę žvalgytis dar anksti. Visų pirma, „Rytui“ reikia iškovoti pergalę Belgrade ir pabandyti išlaikyti intrigą E grupėje.

Jei Serbijos sostinėje Lietuvos vicečempionai trečiadienį suklups, galimybės žengti į kitą „Top-16“ bus prarastos ir paskutiniame ture teks kautis tik dėl garbės.

Svarbiausios savaitės rungtynės

Sausio 29 d.Antradienis„Lietkabelis“ – AEKFIBA Čempionų lyga19:00
Sausio 30 d.Trečiadienis„Promitheas“ – „Neptūnas“FIBA Čempionų lyga19:30
Sausio 30 d.Trečiadienis„Partizan“ – „Rytas“Europos taurė21:00
Sausio 31 d.Ketvirtadienis„Chimki“ – „Žalgiris“Eurolyga19:00

Sudėtingoje situacijoje Eurolygoje yra atsidūręs ir Kauno „Žalgiris“, ketvirtadienį žaisiantis nepaprastai svarbias rungtynes Rusijoje.

11-oje turnyro lentelės vietoje esantis „Žalgiris“ išvykoje susikaus su ant kulnų minti bandančia Maskvos srities „Chimki“ komanda, kurios vairą praėjusią savaitę iš graiko Georgio Bartzoko perėmė Rimas Kurtinaitis.

„Chimki“ turnyro lentelėje už „Žalgirį“ turi vos viena pergale mažiau ir kauniečius įveikė pirmoje tarpusavio akistatoje Lietuvoje – 84:83.

Pralaimėjimas Chimkuose „Žalgirio“ turnyrinę padėtį dar labiau komplikuotų – Rusijos vicečempionai Kauno klubą pasivytų pagal iškovotų pergalių skaičių ir pralenktų dėka abiejose tarpusavio susitikimuose pasiektų pergalių.

Tuo metu laimėjęs „Žalgiris“ nuo Chimkų ekipos atitrūktų dviem pergalėmis ir bent jau kuriam laikui atsikratytų vieno įkyraus persekiotojo.

Praėjusią savaitę „Žalgiris“ išvykoje 70:80 nusileido Milano „Olimpia Armani“, prisvilo ir R. Kurtinaičio sugrįžimo į Rusiją mačas.

Debiutinėse lietuvio rungtynėse „Chimki“ ekipa 60:71 namuose nusileido Miuncheno „Bayern“. Per trečią ir ketvirtą kėlinius aikštės šeimininkai vargais negalais sugebėjo sukrapštyti vos 20 taškų – po 10 per kiekieną iš jų.

„Chimki“ atakų lyderis Aleksejus Švedas rungtynes mąsliai stebėjo iš Mytiščių arenos tribūnos – daugiausiai uždirbantis ir rezultatyviausias komandos žaidėjas dėl piršto traumos traumos nežaidžia nuo lapkričio pabaigos. Traumą krepšininkas patyrė būtent per pirmojo rato rungtynes su „Žalgiriu“ Kaune.

„Chimki“ klubo atstovai sausio mėnesį jau ne kartą kalbėjo apie tai, kad A. Švedas „tuoj tuoj“ sugrįš ant parketo, bet aikštėje snaiperis taip ir nepasirodė. Abejotina, ar gynėjas ekipai galės padėti ir per ketvirtadienio susitikimą su „Žalgiriu“.

Savo ruožtu „Žalgiris“ vis dar turi verstis be traumuotų Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko, savaitgalį raumenį smarkiai susimušė ir mačą su Utenos „Juventus“ praleido Brandonas Daviesas. Š. Jasikevičius netgi užsiminė nežinantis, ar komandos atakų lyderis galės „Žalgiriui“ padėti ketvirtadienio išvykos susitikime.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Prie pabaigos artėja ir FIBA Čempionų lygos grupių varžybų etapas. Jei Panevėžio „Lietkabeliui“ priešpaskutinio C grupės varžybų turo rungtynėse namuose su Atėnų AEK nebelems nieko (vilčių patekti į atkrintamąsias panevėžiečiai nebeturi), D grupėje dėl vietos tarp keturių geriausių vis dar aktyviai grumiasi Klaipėdos „Neptūnas“.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai trečiadienio vakarą Graikijoje ginklus surems su Patrų „Promitheas“ ekipa, kuriai pirmajame rate namie apmaudžiai nusileido 82:83.

Pergalė „Neptūnui“ žūtbūt reikalinga – pralaimėjimo atveju klaipėdiečių šansai patekti į atkritnamąsias taptų minimalūs.

FIBA Čempionų lygos C grupė
(vieta, komanda, pergalės/pralaimėjimai, taškai)

FIBA Čempionų lygos D grupė
(vieta, komanda, pergalės/pralaimėjimai, taškai)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)