Galingą puolimą demonstravę klaipėdiečiai užfiksavo šio sezono rezultatyvumo rekordą, tačiau „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis po pergale pasibaigusio mačo Šiauliuose negailėjo auklėtiniams kritikos dėl požiūrio į gynybą.

„Jei norime kažką pasiekti, tuomet turime keisti mentalitetą, – sakė uostamiesčio ekipos vairininkas. – Turime pagerinti gynybą, komandinį bendradarbiavimą joje.

Puolime žaidžiame arti savo pajėgumo, tačiau gynyboje saugomės, darome klaidas. Rungtynes pradedame pasyviai, atkarpomis būna geriau, tačiau vaizdas toks, kad žaidžiame 30-0 proc. savo galimybių.

Šiandien geras dalykas yra tas, kad iškovojome pergalę. Noriu pagirti „Šiaulius“, nes jie žaidė užsivedę, kažkiek ir mes prie to prisidėjome, pakėlėme jiems sparnus.“

– Ar paskutinė ketvirtojo kėlinio ataka vyko pagal planą?

– Atakos mintis buvo panaši, bet išpildymas netikslus. Norėjome, kad žaistų Deividas Gailius. Tikėjomės, kad varžovai keisis ginamaisiais. Turėjo arba D. Gailius iš viršaus atakuoti prieš Beną Griciūną, arba įmesti kamuolį į vidų. Deivis pasirinko atakuoti pats, bet gavosi blogas kampas.

– Tai buvo sunkios rungtynės Jerai Grantui.

– Manau, kad tai motyvacijos problema. Pirmąją pusę, kaip ir visa komanda, J. Grantas pradėjo atsipalaidavęs. Antroje dalyje jis bandė pagerinti savo žaidimą, tai pavyko, bet jį ribojo asmeninės pražangos. Tai gal mano, kaip trenerio kaltė, nes nepavyksta išsireikalauti maksimumo, ypatingai – gynyboje. Varžovai užsiaugino sparnus savo geru puolimu.

– Ne kartą klaipėdiečiai naudojosi savo ūgio pranašumu, kiek tai svarbu buvo šios dienos mače?

– Taip, vienu metu tai veikė. Šiauliečiai dvigubino gynyboje. Bet kai aikštelėje buvome su Gyčiu Masiuliu, jis išplėtė žaidimą, o varžovai neturėjo iš kur ateiti į pagalbą. Tai kurį laiką veikė.

– Kas lėmė tokį didelį klaidų skaičių ketvirtajame kėlinyje?

– Nenorėčiau ieškoti pasiteisinimų, tačiau Lorenzo Williamsas tik vakar grįžo iš kelionės. Šiandien žaidėme su Laurynu Beliausku, kuris rungtyniavo neblogai, bet gale pavargo, ėmė daryti klaidas. Šiaip jo žaidimą vertinu neblogai.

Man nepatiko tokios taškų lenktynės, norėjosi pradėti nuo gynybos, o puolime geriau skirstyti kamuolius.

– Koks planas prieš vieną svarbiausių sezono mačų Graikijoje?

– Važiuojame dviem dienomis anksčiau, nes skrydis labai vėlyvas, tad Patruose būsime tik pirmadienį vakare. Tikiuosi, kad jau bus atsigavęs Paulius Dambrauskas, kuris šiandien pasitempė šlaunį. Trauma nėra rimta, bet vis tiek turi praleisti apie savaitę. Tikiuosi, kad Lorenzo bus gyvesnis po tokios sunkios savaitės, sunkių skrydžių. Tikiuosi geresnio žaidimo, nes taip žaidžiant bus sunku laimėti.