Visą dvikovą kaip lygus su lygiu galynėjęsi svečiai ketvirtame kėlinyje staiga atitrūko 13 taškų skirtumu, bet pranašumą išbarstė taip pat greitai, kaip susikrovė.

Atsakomasis „Ryto“ spurtas kulminaciją pasiekė užfiksavus Martino Gebeno pražangą prieš Arną Butkevičių. Ž. Urbonas šoko į aikštę ir nebetramdė emocijų, už kurias vieną po kitos gavo dvi technines pražangas bei buvo pašalintas nuo komandos atsarginių suolo.

„Koks ten tas mūsų biudžetas – 700 tūkstančių... „Ryto“ – kokius 7 kartus didesnis. Va, šiandien Utenoje prasidėjo žiemos ralis. Įsivaizduokite, kaip reikėtų jį laimėti, jei automobilis – 7 kartus lėtesnis. Tada turi strateguoti, galvoti. O dar paima ir įkiša pagalį į ratus. Gal nesusikaupęs teisėjas buvo... Nesakau, kad blogas teisėjavimas, Vilius Mačiulaitis gerai švilpia. Bet vienas vaikinas davė bajerių.

Buvo negražių dalykų. Taip, tokiai komandai kaip „Rytas“ normaliu atveju privalėjome pralaimėti bent 25 taškais, bet ar kam tai būtų įdomu? O dabar bent buvo intriga, šou. Teisėjai – irgi jo dalis, bet jauni kartais bijo autoritetų. Man keista: juk esame viename katile, vienu lėktuvu skrendame. Neturiu nieko asmeniško nė prieš vieną arbitrą, bet, po velnių, susikaupkime, vyrai, savo darbelį reikia padaryti“, – kritikavo „Juventus“ treneris ir klubo prezidentas.

Arbitrų brigadą Vilniuje kartu su V. Mačiulaičiu sudarė Jurgis Laurinavičius ir Gintaras Mačiulis.

„Ryto“ atstovams realizavus baudų metimus po aistrų škvalą sukėlusio epizodo, uteniškiai dar turėjo tašką rezerve. Kova per likusias 5 minutes buvo bekompromisė, bet „Juventus“ vairalazdę netikėtai perėmusiam asistentui Vidui Ginevičiui išvairuoti į pergalę vis dėlto nepavyko.

„Taip, pasikarščiavau, buvau piktas. Nelabai gerai, kad palikau komandą atsakingu metu, prisiimu atsakomybę. Gal kažkiek būčiau padėjęs, pavyzdžiui, M. Gebenas pabaigoje jau atrodė pavargęs, gal reikėjo pakeisti. Bet neturiu priekaištų Vidui, pats esu kaltas. Kita vertus, kaip sakė berods Rimas Kurtinaitis, jei treneris viduryje sezono dar nebuvo nei atleistas, nei išvytas iš aikštės, tai toks ir treneris“, – šypsojosi Ž. Urbonas.

Vertindamas po mūšio likusį trapų skirtumą tarp komandų švieslentėje, 42-ejų specialistas žadėjo daryti viską, kad grumtynės būtų pratęstos vasario 12 d. Utenoje.

„Norėjosi laimėti, bet reikia džiaugtis, kad išvis kovojome. Lygus žaidimas mums jau yra laimėjimas. Padarėme gerų dalykų, ir manau, galime padaryti dar daugiau, pirmiausia – gynyboje. Šiandien truputį per daug taškų praleidome. Galėjome geriau, buvo klaidų. Manau, Utenoje susirinks pilna arena, ir bent jau energijos turėsime ne ką mažiau nei šiandien“, – vylėsi Ž. Urbonas.

Tuo metu tiesioginis jo oponentas Dainius Adomaitis daugiausiai ginčų sukėlusio epizodo tvirtino negalintis komentuoti, nes vaizdą jam užstojęs žaidėjas.

„Ryto“ treneris taip pat pyko ant savo auklėtinių dėl nedėmesingos gynybos.

„Nemanau, kad galima taip „minkštai“ gintis prieš „Juventus“. Nereikia kalbėti apie nuovargį, paskutiniame kėlinyje agresijos užteko. Tik jos reikėjo nuo pat pradžių. Kartojasi per daug klaidų individualioje gynyboje, kurių niekaip negalime eliminuoti. Čia yra blogiausia. Be to, dar šlubuoja žaidimo kontrolė, viso sezono metu neišvengiame tokių kalnelių“, – sakė D. Adomaitis.

„Juventus“ taip pat įspūdingai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 36:23.

Įdomu, jog greta vieno iš krepšių, po kuriuo virė aukštaūgių grumtynės, rungtynėms įpusėjus prisėdo „Ryto“ puolėjas Dominique'as Suttonas, suspenduotas dėl konflikto su D. Adomaičiu.

Paklaustas, ar priekinės linijos rotacijai netrūksta nuo komandos atskirto žaidėjo, kuriam šiuo metu ieškomas naujas klubas, treneris to neneigė, pirštu bedęs į kito puolėjo Eimanto Bendžiaus aikštėje praleistas 36 minutes.

„Tiek laiko žaisti aukščiausiu intensyvumu neįmanoma. Žinoma, kai trūksta žaidėjų, atsveria spraga. Mes dairomės kito krepšininko vietoje D. Suttono“, – teigė „Ryto“ strategas.

O Krepšinis.lt paklaustas, ar 2 taškų skirtumą laiko patenkinamu prieš atsakomąsias rungtynes varžovų teritorijoje, jis traukė pečiais.

„Taip žaisdami galėjome ir pralaimėti. O 2 ar 5 taškų tas skirtumas – tai nieko nelemia. Utenoje vis tiek laukia 40 žaidimo minučių, ir viskas prasidės iš naujo“, – pažymėjo 45-erių specialistas, per plauką išvengęs ketvirto iš eilės pralaimėjimo, skaičiuojant visus turnyrus.

O klausimas, ar šių metų Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas Vilniuje turės šeimininkus, išliks atviras dar pustrečios savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)