Likus žaisti 70 sekundžių iki susitikimo pabaigos po Dovio Bičkauskio ir Eimanto Bendžiaus taškų rezultatas švieslentėje buvo lygus – 84:84.

Vis dėlto „Rytas“ apsigynė, o kitoje aikštės pusėje Rokas Stipčevičius smeigė tritaškį ir išvedė vilniečius į priekį (87:84). Tomas Dimša dar pataikė vieną baudos metimą, tačiau vilniečiai išsaugojo trapų pranašumą.

„Rytą“ šiame susitikime gelbėjo įspūdingai ketvirtajame kėlinyje rungtyniavęs Eimantas Bendžius, kuris surinko 22 taškus. 16 taškų pridėjo lemiamą tritaškį įmetęs R. Stipčevičius.

„Juventus“ gretose 13 taškų pelnė Karolis Guščikas, o 12 pridėjo Gytis Radzevičius.

Uteniškiai pačioje rungtynių pradžioje šovė į priekį 9:2, o prie to labiausiai prisidėjo Gytis Radzevičius. Gynėjas pelnė devynis taškus iš komandos 11 rungtynių pradžioje.

Nors „Rytas“ toliau savo varžovams pabėgti neleido, pats atitrūkti taip pat nesugebėjo. Vilniečiai perėmė rungtynių iniciatyvą, tačiau po dviejų kėlinių turėjo tik vieno taško persvarą (42:41).

„Rytas“ po pertraukos išėjo labiau susikaupęs ir po spurto 11:1 įgijo dviženklį pranašumą – 53:42. Vis dėlto uteniškiai atsakė įspūdingu spurtu 27:3, nubraukė visą vilniečių darbą ir pabėgo nuo aikštės šeimininkų (69:56).

„Rytas“ nesiruošė sudėti ginklų, surengė spurtą 12:1 ir priartėjo prie savo varžovų (68:70). Iki susitikimo pabaigos komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, tačiau Ž. Urbono diskvalifikacinė pražanga kiek išmušė uteniškius iš vėžių, kurie nesugebėjo sėkmingai užbaigti susitikimo.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 22, Roko Stipčevičius 16, D. J. Seeley ir Arciomas Parachovskis po 13 taškų.

„Juventus“: Karolis Guščikas 13, Gytis Radzevičius 12, Martinas Gebenas (10 atk. kam.) ir Kennethas Gainesas po 11 taškų.

Atsakomoji kova Utenoje – vasario 12 d.

***

Atsakomosios rungtynės turėjo vykti Vilniuje, bet dėl Europos taurės tvarkaraščio ir įtempto grafiko „Rytas“ iš siūlomų datų pasirinko pirmas ketvirtfinalio rungtynes žaisti penktadienį.

Dėl žiemos ralio Utenos arena užimta, tad klubai sutarė pirmas rungtynes žaisti Vilniuje, o atsakomąsias – Utenoje.

KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS TVARKARAŠTIS

1-os ketvirtfinalio rungtynės

D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“ 68:78

C pora: „Skycop“–„Neptūnas“ 85:85

A pora: „Šiauliai“–„Žalgiris“ 61:104

B pora: „Rytas“–„Juventus“ 87:85

2-os ketvirtfinalio rungtynės

Vasario 12 d. (antradienis) 18 val. C pora: „Neptūnas“–„Skycop“

Vasario 12 d. (antradienis) 20 val. B pora: „Juventus“–„Rytas“

Vasario 13 d. (trečiadienis) 18 val. A pora: „Žalgiris“–„Šiauliai“

Vasario 13 d. (trečiadienis) 20 val. D pora: „Lietkabelis“–„Pieno žvaigždės“

Finalo ketvertas Vilniaus„Siemens“ arenoje

Vasario 16 d. Pusfinaliai: A-D pora; B-C pora

Vasario 17 d. Rungtynės dėl 3 vietos ir finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)