Madų sostinės ekipa namuose laimėjo 80:70.

Pergalėmis „Olimpia“ jau pasivijo turo rungtynes penktadienį žaisiančias Vitorijos „Baskonia“ ir Miuncheno „Bayern“, kurios rikiuojasi atitinkamai 7-oje ir 8-oje vietose.

Po rungtynių S. Pianigiani ištarė žodžius, kurie turėtų būti ypač skaudūs jo tiesioginiam oponentui Šarūnui Jasikevičiui, nuolat pabrėžiančiam, kad meistriškumu nuo daugelio varžovų atsiliekantis „Žalgiris“ privalo naudotis kitais ginklais.

„Džiaugiuosi, kadangi šios pergalės norėjome labiau nei priešininkai“, – rankomis trynė italas.

Specialistas nepamiršo užsiminti apie jo komandą persekiojančias traumas – prieš dvikovą su kauniečiais prie Nemanja Nedovičiaus lazarete prisijungė dar vienas gynėjas Andrea Cinciarini.

„Šiek tiek erzina, kai lauki sugrįžtant vieno žaidėjo, o vietoje to iš rikiuotės iškrenta kitas. Bet aš pasakiau vaikinams, kad šįkart privalome laimėti, net jei liksime penkiese, net jei turėsiu į aikštę leisti savo asistentus. Tiek rungtynių pralaimėjome keliais taškais, kad tikrai nusipelnėme palankesnio likimo“, – įsitikinęs S. Pianigiani.

Savo auklėtinius jis labiausiai gyrė už susikaupimą ginantis ir kantrybę atakuojant. Šįsyk išties kur kas labiau išlaikytas nei įprasta buvo „Olimpia“ lyderis Mike'as Jamesas, rečiau piktnaudžiavęs individualiais veiksmais ir dažniau ieškojęs komandos draugų bei logiškų atakos tęsinių.

Tai nesutrukdė amerikiečiui surinkti savo taškų vidurkio Eurolygoje (20), o kartu jis atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

„Turiu pridurti, kad dalis nuopelnų priklauso ir publikai. Paprašėme paramos ir jos sulaukėme“, – patenkintas buvo S. Pianigiani.

Milano ekipa ne tik atsilygino „Žalgiriui“ už nesėkmę Kaune pirmajame rate, bet ir padarė tai didesniu taškų skirtumu.

„Siekėme didesnės persvaros ne dėl to, kad jau galvotume apie galutinę lentelę ir dėliotume visokius variantus. Norime suformuoti tinkamą mentalitetą, kuomet kovojama iki paskutinės sekundės nekreipiant dėmesio į aplinkybes. Ir šįvakar tai pavyko – puiki pergalė visais aspektais“, – užbaigė „Olimpia“ strategas.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)