Pirmadienį 58-erių R. Kurtinaitis oficialiai perėmė komandos vyriausiojo trenerio postą iš Georgios Bartzoko. Krepšinio specialistas iš Lietuvos pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti kitiems metams.

„Dabartinė klubo padėtis netenkino nieko, todėl sudėtingoje situacijoje buvo nuspręsta priimti tokį sprendimą. Taip, sezono vidurys, rungtynės vyksta kas kelios dienos, tačiau sprendimas buvo būtinas“, – Rusijos naujienų agentūrai TASS teigė P. Astachovas.

„Kurtinaičio užduotis – stabilizuoti situaciją komandoje, patekti į Eurolygos atkrintamąsias ir kuo sėkmingiau pasirodyti VTB lygoje“, – apie tikslus naujam ekipos strategui kalbėjo „Chimki“ klubo direktorius.

Lietuvis jau yra atvykęs į Maskvą ir antradienį R. Kurtinaitis ves pirmąją treniruotę.

Maskvos srities klube R. Kurtinaitis dirbo nuo 2011-ųjų iki 2016-ųjų, kai po nesėkmingų rungtynių serijos buvo atleistas.

Nors su Chimkų klubo vadovybe R. Kurtinaitį siejo labai draugiški santykiai, tuomet be teismų įsikišimo išsiskirti su klubu lietuviui nepavyko.

Praėjusią vasarą FIBA arbitražo teismas treneriui priteisė pusę milijono eurų, kuriuos klubas turėjo sumokėti dėl anksčiau laiko nutraukto kontrakto.

Palikęs „Chimki“, R. Kurtinaitis stojo prie tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo, sostinėje išdirbo pusantro sezono. Praėjusią vasarą jis liko be darbo – Kurtį Vilniuje pakeitė Dainius Adomaitis.

„Chimki“ Eurolygoje šiuo metu turi 7 pergales ir 12 pralaimėjimų ir turnyro lentelėje užima 13 vietą.

Pastaruoju metu komanda yra priversta verstis be traumuoto savo lyderio Aleksejaus Švedo. VTB Vieningoje lygoje komanda iš 13 rungtynių laimėjo 11 ir turnyro lentelėje užima antrąją vietą.

G. Bartzokas Rusijoje dirbo nuo 2017-2018 m. sezono pradžios. Jis poste pakeitė juodkalnietį Duško Ivanovičių, kuris savo ruožtu buvo pakeitęs R. Kurtinaitį.

Pats R. Kurtinaitis pastarąjį pusmetį vengė bendrauti su žiniasklaida. Kitą savaitę Chimkų klubas Eurolygos rungtynėse namuose priims Kauno „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)