Pirmadienį Lietuvos vicečempionai pakilo į Vokietijos sostinę, kur po dienos žais atsakomąsias rungtynes su vietos ALBA klubu.

Pakilo be vieno puolimo lyderių Dominique'o Suttono – anot D. Adomaičio, amerikietį suspendavo klubas.

Nuotaikos „Ryto“ stovykloje – prastos, mat savaitgalį žaidėjams ir treneriams reikėjo klausytis savo pačių gerbėjų švilpimo. Vilniečiai antrą kartą šiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone namuose rimčiau nepasipriešino Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkams (75:96) ir turnyro lentelėje smuktelėjo į trečią poziciją.

Ant atsarginių suolo didžiąją rungtynių dalį praleidęs D. Suttonas socialiniame tinkle liejo savo ironiją, o kitą dieną jau nepasirodė treniruotėje – puolėjas buvo nušalintas nuo komandos.

Apie situaciją sostinės klube ir galimas išeitis – D. Adomaičio interviu prieš kelionę į Berlyną.

– Ar komandos moralė nusmukusi po praėjusios savaitės pralaimėjimų?– Krepšinis.lt paklausė „Ryto“ trenerio

– Normalu, kad skaudžiai pralaimėjus moralė „sėda“. Sporte svarbu taip nutikus kuo greičiau mobilizuotis, pamiršti išgyvenimus ir maksimaliai atsiduoti aikštėje. Man svarbiausia, kad žaidėjų pastangos būtų maksimalios, kad jie laikytųsi žaidimo plano.

– Tikitės, kad ekipą mobilizuos D. Suttono suspendavimas?

– Į tai nekreipiu dėmesio, man ta situacija nerūpi. Man rūpi tie žaidėjai, su kuriais dirbu. Aš jais tikiu, tikiu, kad jie mobilizuosis.

– Ar matote galimybę toliau dirbti su D. Suttonu?

– Ne. Jis vakar nedalyvavo treniruotėje, dabar neskrenda su mumis. Visi tolesni klausimai – klubui.

– Ar tiesa, kad anksčiau D. Suttonas savavališkai praleido kai kurias komandos treniruotes?

– Pasikartosiu, visi klausimai – klubui. Nesiruošiu nieko komentuoti ir nenoriu.

– Po šeštadienio rungtynių turėjote griežtesnį pokalbį su žaidėjais?

– Sekmadienį turėjome treniruotę, ruošėmės kitoms rungtynėms. Kažkiek trumpai pakalbėjome ir apie praėjusį mačą, apskritai visą situaciją. Sakiau, kad negalima po pralaimėjimo, kad ir skaudaus, toliau tuo gyventi. Atrodė, kad žaidėjai rungtynėse su „Lietkabeliu“ dar galvoja apie tai, kaip paleido iš rankų pergalę prieš ALBA.

Aišku, mano, kaip trenerio, darbas pirmiausia ir yra rasti tinkamų žodžių, kad nesėkmės kuo greičiau būtų užmirštos. Kita vertus, kiekvienas irgi turi dirbti su savo psichologija.

– Ar kalbėjotės su klubo vadovais apie savo paties darbą? Juk situacija – krizinė.

– Klauskite klubo. Nemanau, kad du pralaimėjimai jau reiškia krizę. Aišku, nesėkmingi rezultatai manęs netenkina, bet nemanau, kad krizė yra tinkamas žodis.

– Kokių nurodymų turite auklėtiniams prieš antrą dvikovos su ALBA dublį?

– Lieka galioti tie patys akcentai, apie kuriuos kalbėjome prieš pirmas tarpusavio rungtynes. ALBA – labai stipri per pirmas 6-7 atakos sekundes. Tai jie įrodė Vilniuje. Kol daugmaž kontroliavome greitą jų žaidimą, viskas atrodė neblogai. Vienai rezultatyviausių turnyro komandų per pagrindinį laiką leisti pelnyti 79 taškus – neblogas rezultatas. Tik reikia nesuteikti tiek antrų šansų ir apriboti greitą puolimą.

– Po rungtynių Vilniuje sakėte, kad ginantis žaidėjams trūko drausmės. Ką konkrečiai Berlyne geriau turėtų padaryti komanda?

– Tai susiję su kiekvieno konkretaus varžovų krepšininko savybėmis. Jeigu kai kurie jų visą mačą „lipa ant lentos“ ir nusiima kamuolius, privalu juos atsitverti. Jeigu kiti visą laiką ieško progos mesti į krepšį, negalima to leisti. Dar konkrečiau, jei Martinas Hermannssonas veržiasi kamuolį varydamas tik dešine ranka, ir mes jam leidžiame į tą pusę judėti, tai jau drausmės klausimas.

Primename, kad praėjusią savaitę namuose „Rytas“ vokiečiams nusileido po pratęsimo rezultatu 86:94.

Vilniečiams E grupėje dar liko atsakomosios akistatos svečiuose su Belgrado „Partizan“ (Serbija, sausio 30 d.) ir savoje aikštėje su „Monaco“ (Prancūzija, vasario 6 d.).

Į ketvirtfinalį iškops dvi geriausios pogrupio komandos.

E grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

1. Monaco212212210
2. ALBA21228231-3
3. Partizan122202182
4. Rytas122292281
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)