Nuo pirmo kėlinio vidurio iniciatyvą perėmę „Zenit“ krepšininkai ją išlaikė beveik iki rungtynių pabaigos.

Rusijos čempionams ketvirtame kėlinyje pora kartų pavyko sumažinti skirtumą iki minimumo, tačiau buvusio „Žalgirio“ ir „Unicaja“ stratego J. Plazos auklėtiniai pergalės iš rankų nepaleido.

Tai pirmas pralaimėjimas Maskvos CSKA komandai šį sezoną Rusijos lygoje.

Turnyro lyderei ant kulnų lipa Maskvos srities „Chimki“ (11-2) ir Kaznės „Unics“ (11-2). Aštuntą pergalę iškovojęs „Zenit“ turnyro lentelėje užima 5 vietą.

Priminsime, kad 8 pergalėmis iš eilės sezoną Eurolygoje pradėjęs CSKA vėliau per 11 rungtynių patyrė 5 pralaimėjus.

Zenit“: Jalenas Reynoldsas 21 (8 atk.k.), Philipas Scrubbas 17 (5 rez.p.), MArko Simonovičius 15, Seanas Armandas 12.

CSKA: Sergio Rodriguezas 15, Nando de Colo ir Danielis Hakettas po 13, Williamas Clyburnas 11, Othello Hunteris ir Joelis Bolomboy (12 atk.k.) po 10.

CSKA strategas Dimitris Itoudis po rungtynių neišlaikė ir rėžė, kad sustojęs rungtynių laikmatis, tai pražiūrėję teisėjai ir jam skirta techninė pražanga galėjo nulemti dvikovos baigtį ne maskviečių naudai.

„Mano kolega gali turėti kitą nuomonę, tačiau aš manau, kad tokie epizodai turi lemiamos reikšmės rungtynėms. Nenoriu pasakyti, kad tai nutiko specialiai, tačiau metimo metu sustojo ne tik atakos, bet ir kėlinio laikrodis.

Praėjusiais metais šioje arenoje nutiko tas pats. Neieškau sąmokslo teorijų, tačiau tai pasakyti privalau. Tokioje situacijoje kažkuris teisėjas turėjo pasakyti: „Atleiskite, įvyko klaida, reikia sustabdyti rungtynes“. Kas nutiko po to, jau neturi reikšmės.

Negalime pasakyti, kaip rungtynės vyktų, jei tuo momentu jos būtų sustabdytos. O man buvo skirta techninė pražanga, abiejų komandų atsarginiai suoleliai taip pat gavo techninę pražangą, „Zenit“ – gavo metimą. Šios situacijos neturėjo būti, nes vienas iš trijų teisėjų ar vienas iš aštuonių žmonių sekretoriate, turėjo pamatyti, kad laikrodis sustojo.

Taip, iš tikrųjų paliečiau teisėją, to neneigsiu. Tačiau jam pasakiau: „Pažiūrėkite, laikrodis sustojo“. Jis man atsakė, kad negali pažiūrėti vaizdo įrašo pakartojimo, nes iki pabaigos liko 2 su puse minutės, o jie gali peržiūrėti tik paskutines 2 minutes. Neieškau pasiteisinimų, pasveikinau „Zenit“ su pergale. Gyvename 2019 metais, technologijos vystosi ir turėtų padėti rungtynėms, o turime ginčytinas situacijas, kurios lemia rungtynių baigtį.

Jei J. Plaza galvoja, kad viskas ne taip, tai galiu tik palinkėti, kad jo karjeroje tokių situacijų nebūtų. Jeigu netyčia tai įvyktų pavyzdžiui Andoroje, kad nesiskųstų“, – sakė D. Itoudis.

Artimiausias rungtynes Eurolygoje CSKA žais sausio 25 dieną išvykoje su Barselonos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)