„Tai yra bene pirmas kartas, kai negalima pykti ant žiūrovų, kurie nušvilpė tai, kas čia įvyko“, – taip šeštadienio įvykius Vilniaus „Siemens“ arenoje feisbuke pakomentavo ištikimiausių „Ryto“ gerbėjų grupė „B tribūna“.

Žiūrovams švilpiant ir skirstantis, „Rytas“ savoje aikštėje 75:96 bejėgiškai pralaimėjo „Lietkabeliui“, o mačui pasibaigus D. Adomaičiui spaudos konferencijoje teko pakomentuoti iš sirgalių lūpų išgirstą raginimą trauktis.

„Kaip sakė mano mažoji dukra – nemalonu. Bet toks yra mūsų darbas, – rankomis skėsčiojo treneris, kaip tik tądien minėjęs savo 45-ąjį gimtadienį. – Galbūt žaidėjai man tokią dovaną norėjo padaryti.“

D. Adomaitis nebuvo vienintelis, ant kurio dėl vaizdo aikštėje tūžo „Ryto“ gerbėjai.

Kritika laisvai liejosi ir puolėjo Dominique'o Suttono adresu – antras rungtynes iš eilės amerikietis buvo visiškai nemotyvuotas, per 12 min. sukrapštė 4 taškus ir 4 asmenines pražangas, o po mačo įsisuko į vakarinį gyvenimą socialiniuose tinkluose – puolėjas netgi susirašinėjo su sirgaliais ir vėl išsakė ne vieną skeptišką mintį „Ryto“ klubo atžvilgiu. Ir tai – jau toli gražu ne pirmas toks atvejis.

Svarbiausios savaitės rungtynės
(data, savaitės diena, rungtynės, turnyras, pradžios laikas)

Sausio 22AntradienisALBA – „Rytas“Europos taurė21.00
Sausio 23Trečiadienis„Neptūnas“ – „Olimpija“FIBA Čempionų lyga19.00
Sausio 23Trečiadienis„Dijon“ – „Lietkabelis“FIBA Čempionų lyga21.30
Sausio 24Ketvirtadienis„Olimpia Armani” – „Žalgiris“Eurolyga21.45
Sausio 25Penktadienis„Rytas“ – „Juventus“KMT19.00

Laiko susitvarkyti su susidariusia padėtimi „Ryto“ trenerių štabas ir vadovybė turėjo itin nedaug.

Jau šiandien, pirmadienį, Vilniaus komanda išskrenda į Berlyną, kur rytoj žais Europos taurės „Top-16” antrojo rato rungtynesu su ALBA.

Roko Giedraičio vedamiems vokiečiams vilniečiai namie po pratęsimo nusileido praėjusį trečiadienį, ir D. Adomaitis šį smūgį įvardijo kaip vieną iš priežasčių, kodėl jo auklėtiniai buvo tokie demoralizuoti susitikime su „Lietkabeliu“.

Faktas, kad išvadas Vilniaus klubui reikia daryti kuo greičiau. Pergalė Berlyne „Rytui“ reikalinga kaip oras tiek iš psichologinės pusės, tiek žvelgiant į Europos taurės turnyro lentelę – vėl suklupus, galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas beveik nebeliks.

„Rytui“ tai nebus vienintelis išbandymas ugnimi šią savaitę – penktadienį vilniečių laukia pirmoji Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio akistata su ne pačiais parankiausiais varžovais – Utenos „Juventus“ krepšininkais. Šios rungtynės vyks sostinėje, „Ryto“ arenoje. Ir jei kluptelėjimas Europos taurėje nieko pernelyg nebenustebintų, subyrėjimą Karaliaus Mindaugo taurės varžybose jau būtų galima prilyginti katastrofai.

Europos taurės E grupė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

1.Monaco212212210
2.ALBA21228231-3
3.Partizan122202182
4.Rytas122292281

Ne pačios geriausios nuotaikos būdamas sekmadienį užbaigė ir „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. Penktadienį jo kariauna nutraukė nesėkmių Eurolygoje seriją patiesdama Atėnų „Panathinaikos“, tačiau sekmadienį tik vargais negalais sugebėjo susitvarkyti su Kėdainių „Nevėžio“ iššūkiu – 82:79. Supykęs Šaras pareiškė, kad dalis jo auklėtinių su tokiu žaidimu net nepatektų į dublerių sudėtį.

Šią savaitę „Žalgirio“ laukia vizitas Milane – Eurolygoje vėlų ketvirtadienio vakarą žalgiriečiai susirems su du lietuvius savo sudėtyje turinčia „Olimpia Armani“ ekipa, kurią pirmajame rate namuose palaužė 83:78.

„Pagrindinis „Žalgirio“ darbas dabar – kiek įmanoma ilgiau tęsti atkrintamųjų medžioklę. Kol kas mes tai ir darome, pažiūrėsime, kaip bus toliau“, – komandos tikslą Eurolygoje įvardijo Š. Jasikevičius.

Pergalės Milane atveju žalgiriečiai „Olimpia Armani“ klubą turnyro lentelėje pralenktų, tačiau suklupę grečiausiai vėl smuktelėtų į 13-ąją poziciją. Milane itin svarbu nepralaimėti daugiau nei 5 taškais – jei tai pavyktų, žalgiriečiai prieš Italijos ekipą išsaugotų palankų tarpusavio rezultatą.

Pažymėtina, kad Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio atstovaujamas „dizainerių“ kolektyvas pastaruoju metu yra įkritęs į duobę. Eurolygoje „Olimpia Armani“ iš paskutinių 11 rungtynių telaimėjo 2, o sekmadienį antrą pralaimėjimą patyrė ir Italijos pirmenybėse, kur 92:101 nusileido „Enel Brindisi” komandai.

Rungtynės Milane „Žalgiriui“ nebus vienintelės šią savaitę – sekmadienį kauniečiai viešės Utenoje, kur egzaminuos nepilnas dvi paras poilsio po rungtynių su „Rytu“ turėsiančią „Juventus“ ekipą.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Svarbius mačus savo ruožtu trečiadienį žais ir FIBA Čempionų lygoje kovojantys „Neptūno“ ir „Lietkabelio“ klubai, dar turintys šansų prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Tiek klaipėdiečiai, tiek panevėžiečiai šį kartą susirems su žemesnėse pozicijose turnyro lentelėse esančiomis komandomis.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose priims absoliučią D grupės ir turnyro lentelės autsaiderę Liublianos „Olimpiją“ iš Slovėnijos, o Nenado Čanako treniruojama ekipa Prancūzijoje žais su Dižono JDA.

Pralaimėjimo atveju „Neptūno“ galimybės žengti į kitą etapą itin komplikuotųsi, o „Lietkabelis“ jas greičiausiai apskritai prarastų.

Į kitą etapą FIBA Čempionų lygoje pateks 1-4 vietas grupėse užėmusios komandos, tačiau tarptautinių varžybų sezonas nesibaigs ir 5-6 vietose likusioms ekipoms. Jos kovas tęs FIBA Europos taurės atkrintamosiose varžybose.

Čempionų lygos C grupė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.AEK *1192
2.Hapoel Jerusalem *1192
3.Brose Bamberg1174
4.Telenet Giants Antwerp1165
5.Lietkabelis1147
6.JDA Dijon1138
7.CEZ Nymburk1138
8.Montakit Fuenlabrada1138

* pažymėta komanda užsitikrino vietą kitame etape

Čempionų lygos D grupė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.Virtus Bologna *1192
2.Promitheas Patras1174
3.Besiktas1165
4.SIG1165
5.Filou Oostende1165
6.Neptunas1156
7.Bayreuth1147
8.Olimpija11110

* pažymėta komanda užsitikrino vietą kitame etape

LKL čempionate po pastarojo savaitgalio įvykių „Žalgiris“ išsaugojo 1-ąją poziciją. Antras žengia „Neptūnas“, nuo kurio viena pergale atsilieka „Rytas“. Už atkrintamųjų varžybų borto toliau lieka „Nevėžis“ ir „Šiauliai“.

LKL turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai)

1.Žalgiris172
2.Neptūnas154
3.Rytas145
4.Lietkabelis118
5.Pieno žvaigždės109
6.Juventus811
7.Skycop712
8.Dzūkija613
9.Nevėžis415
10.Šiauliai316

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)