Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tik pačioje „Betsafe – LKL“ rungtynių pabaigoje sugebėjo palaužti priešpaskutinėje turnyro lentelės vietoje esančią Kėdainių „Nevėžio“ komandą 82:79.

Daugiausia rūpesčių šalies čempionams kėlė 29 taškus pelnęs „Nevėžio“ legionierius, amerikietis Chauncey Collinsas.

Tos pergalės prieš „Panathinaikos“ mums taip reikėjo, kad galbūt žaidėjai per daug atsipalaidavo.
Šarūnas Jasikevičius

Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius buvo nusivylęs savo auklėtinių koncentracijos stoka ir nepakankamu užsivedimu. Pasak Šaro, iš vietinio čempionato rungtynių reikia kažką pasiimti, o komanda po pergalės Eurolygoje buvo neatpažįstama.

„Vaizdas aikštelėje buvo tikrai prastas. Tos pergalės prieš „Panathinaikos“ mums taip reikėjo, kad galbūt žaidėjai per daug atsipalaidavo. Gerai, kad laimėjome, tai yra svarbiausia.

Tačiau krepšininkai turi suprasti, kad daugelį rungtynių LKL jie žais po 48 valandų, negalima taip neprofesionaliai žiūrėti į situaciją.

Aišku, ir varžovai pasirodė nuostabiai, dauguma jų sužaidė fantastiškas rungtynes. Daugiausia neapsigynėme vienas prieš vieną. Buvo daromos korekcijos, kaip gintis prieš Ch. Collinsą ir A. Parkerį.

Vienas iš pagrindinių momentų rungtynėse buvo sprendžiamas ne mūsų naudai. Neaišku, kaip būtų pasibaigę, bet labai gaila.
Darius Dimavičius

Atrodo, žinome jų stipriąsias rankas, bet vis tiek leidome jiems eiti ten. Kažkuriuo momentu prasidėjo kosminis krepšinis iš jų pusės.

Bet tai nepasiaiškinimas, turime atrodyti kaip „Žalgirio“ lygio krepšininkai, o šiandien jie nebūtų praėję ir į dublerių komandą. O vardai Europoje yra gana nemaži. Pergalė prieš „Panathinakos“ buvo labai laukta, bet vaizdas šiandien buvo labai prastas“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Treneris rungtynėse norėjo daugiau minučių duoti Deonui Thompsonui, suteikti šansą jaunimui ir mažiau Eurolygoje žaidžiantiems krepšininkams, tačiau teko vėl remtis pagrindiniais ir pasitikėjimą jau pelniusiais žaidėjais.

„Treneris daugiau mažiau žino, su kuo žais lemiamas minutes ir tais žaidėjais remsis, nes jie patikrinti, yra daug rungtynių ištraukę, kad su jais būtų žaidžiamos lemiamos minutės. Iš kitos pusės, L. Birutis nebuvo blogas, bet nesinori žaisti su juo labai daug minučių. Buvo planas įvesti D. Thompsoną, duoti jam daugiau minučių, bet planas nepavyko.

Derrickui Waltonui gal buvo per daug minučių. Ketvirtame kėlinyje jis pavargo, nustojo veržtis, nustojo draskyti. Per 30 minučių jis nepadarė nei vienos klaidos, kaip įžaidėjui, tai neblogai, ypač turint omeny, kad kiti padarė 16 klaidų.

Nesugebėjome išnaudoti pranašumo, nebuvo kantrybės. Faktas, kad momentais varžovai pataikė tiesiog fantastinius metimus. Bet mes neturėjome iki to privesti, jei būtume profesionaliai pažiūrėję į savo darbą“, – nusivylimo neslėpė Šaras.

Rungtynėse prie traumuotų Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko sėdėjo ir Nate'as Woltersas. Įžaidėjas rungtynėse su „Panathinaikos“ pasisuko čiurną. Š. Jasikevičius negalėjo pasakyti, kada vienas komandų lyderių galės pasirodyti rungtynėse.

„Nelabai aišku, neatrodo, kad tai būtų rimta trauma. Reikia išlaukti pirmos krepšinio treniruotės, kada jis pradės keisti kryptį, kada pradės gintis, bus įvestas į rungtynių greitį. Sunku pasakyti“, – apie įžaidėjo galimybes grįžti į aikštelę sakė Š. Jasikevičius.

Eurolygoje „Žalgirio“ kitą savaitę ketvirtadienį laukia mačas išvykoje su Milano „Armani Olimpia“ krepšininkais.

Dėmesį atkreipė į teisėjų sprendimą

Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris Darius Dimavičius spaudos konferencijoje apgailestavo dėl neišnaudotos galimybės laimėti prieš aukšto lygio priešininką.

„Norėčiau pasveikinti „Žalgirį“ su pergale. Norėčiau pasveikinti ir savo žaidėjus, kurie davė gerą kovą prieš komandą, kuri yra daug aukštesniame lygyje nei mes.

Norėčiau atkreipti dėmesį į mums neparankią situaciją. Nepatenkintas esu ne dėl teisėjų, kurie remiasi FIBA taisyklėmis.

Likus 30 sekundžių iki rungtynių pabaigos, Ch. Collinsas veržėsi ir gavo puolime pražangą. Mano manymu, šalia nebuvo jokio žalgiriečio, o teisėjai negalėjo tokios situacijos peržiūrėti.

Vienas iš pagrindinių momentų rungtynėse sprendžiamas ne mūsų naudai. Neaišku, kaip būtų pasibaigę, bet labai gaila“, – kalbėjo D. Dimavičius.

Įvertindamas lyderiu tapusio Ch. Collinso pasirodymą, treneris akcentavo, kad jo žaidimas pagerėjo, kuomet jis buvo perstumtas iš įžaidėjo į atakuojančio gynėjo poziciją, o rungtynėse su „Žalgiriu“ dėl puikaus jo žaidimo eigoje teko keisti žaidimo planą.

„Pažiūrėkite į statistiką ir pamatysite, kuo jis mus džiugina. Jis jautė, kad šiandien jo diena, viską ėmė ant savęs. Sugalvotų derinių prieš „Žalgirį“ buvo sumažinta arba visiškai atsisakyta, nes Ch. Collinsas sugebėjo įveikti bet kurį jį dengusį „Žalgirio“ žaidėją. bet to neužteko, labai gaila“, –spaudos konferencijoje sakė Darius Dimavičius.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS172
2.NEPTŪNAS154
3.RYTAS145
4.LIETKABELIS118
5.PIENO ŽVAIGŽDĖS109
6.JUVENTUS811
7.SKYCOP712
8.DZŪKIJA613
9.NEVĖŽIS415
10.ŠIAULIAI316

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)