Olimpinis prizininkas, Europos čempionas, Eurolygos krepšinio legenda Š. Jasikevičius yra tarsi dievukas savo gimtajame mieste Kaune, rašo euroleague.net.

„Augau Kaune ir buvau šešerių metų, kai pradėjau žaisti krepšinį. Tėvas nuvedė mane į kelias treniruotes. Prisiminu salę, trenerį Kauno krepšinio mokykloje. Buvau labai laimingas salėje. Mačiau daug krepšinio per televiziją, stebėjau žaidžiantį „Žalgirį“, tai mane traukė. Savotiškai įsimylėjau šį žaidimą. Buvo labai paprasta“, – prisiminė Š. Jasikevičius.

Jis sakė, kad kiekvienos „Žalgirio“ rungtynės jam buvo didelis įvykis.

„Pirmiausiai man patiko būti aikštėje, būti su draugais. Tuo metu pernelyg daug negalvojau apie ateitį. Tiesiog juokavome su kitais vaikais, mėgavomės geru laiku, bėgdavome aikštėje be jokios aiškios idėjos. Tipiškas vaikiškas žaidimas, – tęsė „Žalgirio“ strategas. – Be viso to buvau didelis „Žalgirio“ fanas.

Eidavome į rungtynes su tėčiu. Gyviausi mano prisiminimai iš kovų su Maskvos CSKA. Beveik neįmanoma buvo gauti bilietus į tas rungtynes, nebuvo nė vienos tuščios vietos. Sėdėdavau ant tėčio kelių“.

Šaras pasakojo, kad į treniruotes vykdavo pats – toli nebuvo, iš mokyklos važiuodavo viešuoju transportu ir kasdien. Vėliau, po šeštos klasės jis pradėjo eiti į sporto mokyklą, kur salė buvo tame pačiame pastate.

Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis ir Valdemaras Chomičius buvo „Žalgirio“ žaidėjai, kurie pirmieji man padarė įtaką. Jie buvo didelis pavyzdys mums, nes matėme juos daugiausiai per televiziją. Tuomet kitokių rungtynių nelabai turėjome galimybę matyti.

„Žalgiris“ buvo rodomas per televiziją, todėl ir komandos žaidėjai tapo mūsų herojais. Kai matai, ką jie daro, pradedi po truputį juos kopijuoti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Jis prisipažino, kad mylėti krepšinį jam visuomet buvo lengva: „Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Man visuomet patiko ir tenisas. Vėliau, kai nuvykau į JAV, išmokau žaisti golfą. Tačiau niekas net arti nebuvo krepšinio, kuris tapo mano gyvenimo būdu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)