Klaipėdiečiai prastai pradėjo rungtynes ir atsiliko 13 taškų, tačiau išnaudoję taiklius tritaškius metimus sugebėjo išlyginti žaidimą ir dar prieš didžiąją pertrauką išsiveržė į priekį 42:44.

Trečiajame ketvirtyje „Neptūnas“ nemažino apsukų ir susikrovė 12 taškų pranašumą – 52:64. Vis dėlto Vincento Collet auklėtiniai baltos vėliavos nekėlė – ketvirtame kėlinyje pavijo svečius ir įvėlė juos į kovą taškas į tašką.

Rungtynių pabaigoje uostamiesčio krepšininkai nupylė varžovus tritaškių lietumi – tris iš eilės pataikė Laimonas Kisielius, Paulius Dambrauskas ir Kyle'as Weaveris – ir padėjo tvirtą pagrindą pergalei (77:85).

Per mažiau ne 2 min. aikštės šeimininkams nepavyko pavyti „Neptūno“, tačiau su finaline rungtynių sirena ant parketo atsidūrė uostamiesčio ekipos legionierius K. Weaveris. Krepšininkas, atrodo, kentė didelį skausmą ir niekaip negalėjo atsikelti. Situacija dėl krepšininko sveikatos paaiškės po platesnių tyrimų, teigiama oficialioje klubo interneto svetainėje.

Strasbūre „Neptūnas“ sulaukė ir naujoko Deivido Gailiaus pagalbos, kuris šeštadienį sugrįžo į uostamiesčio klubą po ketverių metų pertraukos. D. Gailius per 15 min. pelnė 6 taškus pataikydamas po vieną mestą tritaškį ir dvitaškį bei baudos metimą.

„Esame patenkinti laimėję prieš gerą komandą su geru treneriu. Mums tai buvo „gyvenk arba mirk“ tipo rungtynės. Jei galvojame apie kitą etape, mes nebegalime pralaimėti. Ačiū Dievui, kad po prasto pirmojo kėlinio atsigavome bei iškovojome pergalę“, – po dvikovos sakė K. Maksvytis. – Žinojome, kad šioje salėje rungtyniauti yra labai sunku. Mes turime blogos patirties iš praėjusio sezono, kuomet pralaimėjome Strasbūre. Labai džiaugiuosi, kad dvikovos pabaigoje mes buvome sėkmingesni ir pasiekėme pergalę“.

Svečiai puikiai išnaudojo toliašaudę artileriją – pataikė net 10 tritaškių iš 16 (62,5 proc.), mažiau klydo 13:17 ir laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 25:23.

Klaipėdiečiai šį sezoną jau buvo susitikę su Strasbūro krepšininkais – tuomet „Neptūnas“ namuose iškovojo pergalę 92:83.

Kitas rungtynes K. Maksvyčio auklėtiniai žais sausio 23 dieną namie su Liublianos „Olimpija“ krepšininkais.

SIG: Florentas Pietrusas 17, Ali Traore 13, Mike'as Greenas 12, Jeremy Nzeulie ir Jarellas Eddie po 11.

„Neptūnas“: Lorenzo Williamsas 16 (3/4 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 1/2 baudos), Kyle'as Weaveris 14 (6 atk.k.), Laimonas Kisielius 13, Jerai Grantas 11, Osvaldas Olisevičius 10, Tomas Delininkaitis 9, Deividas Gailius 6, Džiugas Slavinskas 4, Gytis Masiulis ir Simas Galdikas po 0.

FIBA Čempionų lygos D grupės lentelė:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)