L. Capicchioni į arbitražą kreipėsi dėl 2013 metais „Žalgirio“ pasirašytų sutarčių su komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu ir buvusiu ekipos puolėju Tadu Klimavičiumi.

„Interperformances“ agentūros įkūrėjas reikalavo 10 proc. komisinių tvirtindamas, kad tebėra teisėtas abiejų žaidėjų atstovas.

Kaip ir daugelis tautiečių bei garsių kitų šalių krepšininkų, P. Jankūnas ir T. Klimavičius dešimtmečio pradžioje nusigręžė nuo anksčiau turėtą įtaką praradusio L. Capicchioni ir perėjo į lietuvišką „B Baltics“ agentūrą.

Tačiau buvusius klientus ieškiniais užvertęs italas teismuose tebemėgina įrodyti, jog šie pažeidė atstovavimo sutartis ir naujus agentus susirado neteisėtai. O kartu reikalauja komisinių už kontraktus su klubais, kurias padėjo sudaryti jau kita agentūra.

Įdomiausia, jog „Žalgiris“ 2016 metais jau pralaimėjo bylą BAT dėl P. Jankūno. Tuomet 10 proc. kontrakto vertės sudarantį agentavimo mokestį už 2013-2015 metus – viso 120 tūkst. eurų – prisiteisė Tado Buloto vadovaujama „B Baltics“.

Bet tai nesukliudė L. Capicchioni pamėginti priversti „Žalgirį“ už tą patį sumokėti antrą kartą.

„Lucky“ pravardžiuojamas agentas pareikalavo dar daugiau – komisinių už P. Jankūno sutartis nuo 2013-ųjų iki pat praėjusio sezono, taip pat agentavimo mokesčio už T. Klimavičiaus 2013-2014 metų sutartį su „Žalgiriu“.

BAT ieškinį atmetė iš esmės jo taip ir neišnagrinėjęs. Arbitražas nurodė, kad ginčas tarp L. Capicchioni ir „Žalgirio“ peržengia jo jurisdikciją – esą byla turėtų būti nagrinėjama pagal Lietuvos įstatymus, tuo metu BAT vadovaujasi Šveicarijos teise.

2014 metais BAT iš Kauno klubo italui jau buvo priteisęs 175 tūkst. eurų kompensaciją dėl skolų, susidariusių ankstesniu laikotarpiu už P. Jankūno, T. Klimavičiaus, Manto Kalniečio ir Tomo Delininkaičio sutartis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)