Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti vos tris minutes Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai dar atsiliko 5 taškais – 61:66, tačiau sugebėjo išsigelbėti ir išplėšti sudėtingą pergalę.

Sunku tuo patikėti, tačiau ji – pirmoji šiemet. Iki sekmadienio žalgiriečiai buvo suklupę keturis kartus iš eilės – prieš Maskvos CSKA, Klaipėdos „Neptūną“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Stambulo „Fenerbahčę“.

Tikru „Žalgirio“ gelbėtoju tapo Nate'as Woltersas, kuris netgi buvo arti trigubo dublio: amerikietis surinko 18 taškų, 9 atkovotus kamuolius ir 8 rezultatyvius perdavimus. Jo sąskaitoje – net 32 naudingumo balai.

14 taškų svečiams pridėjo Marius Grigonis, po 11 – Brandonas Daviesas ir Paulius Jankūnas.

„Lietkabelio“ gretose po 12 taškų pasižymėjo Paulius Valinskas (4/12 metimai) ir Jamaras Wilsonas, po 10 – Žiga Dimecas (9 atk. kam.) ir Vaidas Kariniauskas.

Šiuo metu panevėžiečiai turnyro lentelėje yra ketvirti, o kauniečiai – pirmi, taigi gali būti, kad būtent šios komandos tarpusavyje susigrums ir LKL pusfinalyje.

Pirmame rate 71:58 taip pat pajėgesnis buvo titulą ginantis „Žalgiris“ .

Rungtynių eiga:

Rungtynes Panevėžyje „Žalgiris“ pradėjo tarsi užsnūdęs: šeimininkai įpusėjus pirmam kėliniui pirmavo 10:2, o netrukus įgijo ir dviženklę persvarą – 14:4. „Lietkabelis“ ir toliau liko priekyje – 22:12, 29:19, 35:25 ir tik pačioje antro ketvirčio pabaigoje žalgiriečiai kiek priartėjo – 35:29. Panevėžiečiai pirmoje mačo pusėje prarado savo snaiperį Simo Jasaičio, kuris prasikirto lūpą ir buvo išvežtas į ligoninę, tačiau po didžiosios pertraukos jis grįžo į žaidimą.

Trečią kėlinį LKL čempionai atidarė itin susikaupę, spurtavo 11:2 ir po Aarono White'o dėjimo ir Pauliaus Jankūno metimo iš vidutinio nuotolio persvėrė rezultatą savo naudai – 37:40. Visgi intriga niekur neišgaravo: Pauliui Valinskui pataikius aidint sirenai – 48:47.

Lemiamo ketvirčio pradžioje „Lietkabelis“ dar kiek padidino savo pranašumą (50:47), tačiau tuomet buvo nubaustas net trimis techninėmis pražangomis, po kurių ir Mariaus Grigonio tritaškio „Žalgiris“ jau pirmavo – 52:56 (likus žaisti 8 min.). Šeimininkai neatsitraukė: laimėta jų atkarpa 6:0 ir susigrąžinta iniciatyva – 58:56 (likus 6 min.).

Šešis taškus iš eilės sumetęs Jamaras Wilsonas privertė Š. Jasikevičių prašyti minutės pertraukėlės – 66:61 (likus 3:30 min.). Sunkiu metu „Žalgirį“ kovai dėl pergalės prikėlė Nate'as Woltersas ir M. Grigonis – 66:67 (likus 1 min.). Dvitaškį nuo lentos pataikė Brandonas Daviesas, o N. Woltersas realizavo abi baudas ir žalgiriečiai užbaigė savo spurtą 10:0 – 66:71. Galutinis rezultatas – 69:73.

LKL turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)