Į finalą pateko dvi geriausios A diviziono komandos po antrojo rato, o tai reiškia, jog kaunietės vasario 16-ąją „Siemens“ arenoje dėl trofėjaus kausis su Vilniaus „Kibirkšties“ klubu.

Šeimininkės iniciatyvą perėmė trečiajame kėlinyje. „Aisčių-LSMU“ gretose debiutavusi Daugilė Šarakauskaitė pelnė 6 taškus iš eilės, metimą iš po krepšio pridėjo Kristė Druskytė, o Kauno ekipa spurtavo 17:3 ir po Vaidos Ruseckienės metimo pirmavo dvigubai – 30:15.

Roko Kondratavičiaus auklėtinės pradėtą darbą užbaigė po ilgosios pertraukos. K. Druskytė ir Greta Tamašauskaitė smeigė po tritaškį, D. Šarakauskaitė pataikė dvitaškį ir trečiojo kėlinio viduryje nugalėtojas buvo aiškus – „Aistės-LSMU“ įgijo 24 taškų persvarą (45:21).

Nugalėtojų gretose naudingiausiai žaidė debiutantė D. Šarakauskaitė. Ji pelnė 16 taškų (8/9 dvitaškių, 0/1 baudų metimas), atkovojo 9 ir perėmė 2 kamuolius, blokavo 5 metimus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 5 kartus suklydo bei surinko 27 naudingumo balus.

„Vilkmergės“ komandoje debiutines rungtynes sužaidė ir Martyna Petrėnaitė. Puolėja per 16 minučių pelnė 2 taškus (0/2 dvitaškių, 2/2 baudų metimų), atkovojo 5 kamuolius, 3 kartus suklydo ir surinko 2 naudingumo balus.

Šeimininkės atliko net trigubai daugiau rezultatyvių perdavimų už savo varžoves (24 prieš 8) ir gerokai taikliau atakavo iš žaidimo – 30/59 metimų prieš 17/59. Be to, viešnios itin nesėkmingai realizavo ir baudas – taiklios buvo vos 6 iš 16 (38 proc.).

„Aistės-LSMU“: Daugilė Šarakauskaitė (8/9 dvitaškiai, 9 atk. kam., 5 blokai, 5 klaidos) ir Greta Tamašauskaitė (4/8 tritaškiai) po 16, Gabija Šėgždaitė 10, Kristė Druskytė 9 taškai (10 atk. kam.).

„Vilkmergė“: Gabrielė Šulskė 11 (4/6 dvitaškiai, 0/5 tritaškiai), Kourtni Perry 10 (0/5 baudos), Rasa Knyzaitė 6 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)