Vos ketvirtą mačo minutę savo taškų sąskaitą atidarę šeimininkai nelaukė, kol išsijudins svečiai iš Kauno ir antro ketvirčio viduryje atitrūko solidžia 19-os taškų persvara (39:18), leidusia po pirmosios mačo pusės jaustis pakankamai užtikrintai ir saugiai.


Po ilgosios pertraukos pozityvus trečiasis kėlinys, kurį „Žalgiris“ laimėjo 15:14, suteikė Kauno ekipos sirgaliams nedidelę viltį lemiamam ketvirčiui (57:44).

Jam prasidėjus ne kartą arenoje kiek pritilus „Fenerbahče“ aistruoliams pasigirsdavo „Žalgirio“ dviejų dešimčių sirgalių plojimai ir skanduotės.

Žaliai baltų lūkesčius stiprino įkvepianti ketvirto kėlinio pradžia, kai po 4-ių iš eilės Brandono Davieso taškų ir Nate'o Wolterso dvitaškio svečių deficitas buvo aptirpęs iki 7-ių taškų (57:50).

Željko Obradovičius nedelsė ir po tokio svečių spurto paprašė minutės pertraukėlės.

Kelios sėkmingos šeimininkų atakos greit sugrąžino turkų klubui dviženklę persvarą, o J. Vesely dvitaškis bei emocinga reakcija įaudrino ir „Fenerbahče“ sirgalius.

Melih Mahmutoglu tritaškis iš esmės numarino bet kokią dar likusią intrigą šiose rungtynėse ir mačas baigėsi užtikrinta svečių pergale.


„Mus iš vėžių išmušė kieta „Fenerbahče“ kova. Kažko labai nesukūrėme, manau, kad pirma mačo pusė buvo tikrai problematiška kalbant apie kontaktinį krepšinį.

Varžovai buvo žymiai agresyvesni, liaudiškai tariant – „luposi“. Mes tą pradėjome daryti tik nuo trečio kėlinio.

Antroji rungtynių dalis – tikrai gražesnė, skirtumą sumažinome iki 7-ių taškų. Tačiau vėliau padarėme apmaudžias dvi psichologines klaidas, po kurių mūsų deficitas šoktelėjo iki 12-os taškų ir buvo sudėtinga grąžinti intrigą“, – ketvirtą nesėkmę iš eilės apibendrino Šarūnas Jasikevičius.

– Pirmo ketvirčio pirmoje pusėje pavyko sukaustyti varžovus gynyboje, vėliau „Fenerbahče“ gana greitai atitrūko, kodėl taip staiga subyrėjo ta gynyba?, – žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Sunku pasakyti, pasikeitė jų kontakto lygis, norėjome kamuolį įvesti pavojingą zoną, bet nesugebėjome to padaryti. „Fenerbahče“ tą atlikdavo gana lengvai. Vėlgi, sakau, pasikeitė fizinio kontakto lygis. Reiktų neužmiršti ir meistriškumo skirtumą. „Fenerbahče“ ekipa kartu žaidžia jau eilę metų ir juos įveikti jų aikštėje be galo sunku.

Varžovai prieš šias rungtynes turėjo net sunkesnes sąlygas nei mes, bet rodė daugiau noro ir ambicijų. Mane būtent tai labiausiai nuvylė.
Šarūnas Jasikevičius

– Rokas Jokubaitis buvo tas, kuris rungtynių pabaigoje vadovavo komandai, kodėl būtent jį pasirinkote ir kaip galėtumėte įvertinti jo pasirodymą?

– Jį pasirinkau dėl objektyvių priežasčių, nes iki tol nelabai ką išgavome iš kitų įžaidėjų. Rokas, kiek žaidėme pikenrolus, sugebėjo suprasti tas situacijas, kiekvieną kartą su kamuoliu verždavosi labai giliai, o tai yra, mano manymu, pati didžiausia krepšinio esmė – su kamuoliu eiti į baudos aikštelę, ir aš galvoju, jo pasirodymas buvo nuostabus.

– Ar tokie Roko pasirodymai gali pakeisti jo vaidmenį lyginant su Derricku Waltonu?

– Reikia reaguoti į kasdieninius dalykus, kiekvienas krepšininkas mums yra svarbus ir reikia visų krepšininkų. „Žalgiris“ nėra ta komanda, kuri gali prarasti daug žaidėjų ir to nepajausti.

Tad sakau, yra su kuo žaisti, tik reikia eiti kautis ir nenusileisti. Jei kiek mažiau talentinga ekipa nusileidžia fizine jėga ir noru, ji absoliučiai neturi jokių šansų tokiose rungtynėse prieš vienus Eurolygos lyderių.

– Iki kitų Eurolygos rungtynių – daugiau nei savaitė. Kiek ji bus svarbi įvedant į komandos sistemą naujoką Deoną Thompsoną?

– Poilsio neturėsime, žaidžiame ir savaitgalį, ir antradienį. Nėra taip, kad penkias laisvas dienas ruoštumėmės naujam mačui.

Bet kiekvienas naujas rytas tiek Deonui, tiek ir kitiems krepšininkams, atsigaunantiems po traumų, yra labai svarbus. Šiandien matėme labai daug gerų dalykų, ypač antroje rungtynių pusėje. Ypač iš Nate’o Wolterso, kuris rodė agresiją.

Manau, ir Paulius turėjo puikias rungtynes, pirmoje pusėje buvo vienas iš tų, kuris varžovams davė gerą atsaką ir fizinį kontaktą varžovams. Trečiame kėlinyje pati komanda užsikūrė nuo Pauliaus noro kovoti.

– Po Leo Westermanno traumos smuko „Žalgirio“ pelnomų taškų vidurkis, stipriai jaučiasi jo trūkumas?

– Kiekvieno žaidėjo mums trūksta, tiek Leo, tiek Antano Kavaliausko, tiek ir gerą formą demonstruojančių Pauliaus ar Nate’o. Bet, sakau, jie abu šį vakarą žaidė pagirtinai. Jau Klaipėdoje jie sužaidė neprastas minutes.

Mums reikalingas kiekvienas žaidėjas, ypač žaidžiant su Europos grandais.

– Kalbant apie kamuolio įvedimą po krepšiu, tai buvo varžovų kieto žaidimo nuopelnas dėl problemų perduodant kamuolį aukštaūgiams? Ar tai labiau gynėjų atsakomybė tiksliau įvesti kamuolį į reikiamą zoną?

– Manau, kad gynėjai nesugebėjo įvesti kamuolio. Momentais varžovai tikrai buvo fiziškai kietesni, mus išstūmė, ne kartą net likus varžovų gynėjui už mūsiškio aukštaūgio nugaros, mes nesuspėdavome įvesti kamuolio.

Pasikartosiu, pirma rungtynių pusė tikrai nuvylė kalbant apie kontaktinį krepšinį. Varžovai prieš šias rungtynes turėjo net sunkesnes sąlygas nei mes, bet rodė daugiau noro ir ambicijų. Mane būtent tai labiausiai nuvylė.

– Deonui svarbiausia – susigaudyti komandiniuose veiksmuose?

– Taip, tėra tikslo jo dabar įmesti į karštą ugnį. Vis vien jis geros sportinės formos, iki atvykstant pas mus jis žaidė, tik klausimas, kaip greitai jis perpras mūsų sistemą. Laukia šeštadienio treniruotė, kur mes supažindinsime jį su mūsų sistema. Čia vos ne viso sezono nesibaigianti dainelė – reikia laiko.

– Kalbant apie Thomaso Walkupo gynybą, ar nekrito į akis tai, kad kiek smuktelėjo jo gynybos galimybės?

– Manau, kad taip. Kalbėjome su juo, kad visų pirma jis turi išsikovoti savo minutes. Tą Thomas gali padaryti gera gynyba, šiuo atveju norėtųsi iš jo kiek daugiau pastangų. Stengiasi, dirba, bet mūsų profesijoje sėkmę lemia konkretūs rezultatai.

– Šį vakarą „Žalgiris“ per pirmą kėlinį metė tris tritaškius, vėliau kitas tolimas metimas paleistas tik po 26 minučių. Ar tokia atkarpa nėra per ilga?

– Prieš „Fenerbahče“ reikėjo žaisti labai agresyviai, kurti žaidimą, veržtis, ardyti jų gynybą, nes jie visur suspėjo.

Mes niekada žaidžiant prieš „Fenerbahče“ neišmesdavome daug tolimų metimų. Šiandien buvome per lėti, kai kuriuose momentuose jie mums buvo per geri. Tai yra kiek keista, nes nedaug minučių buvo žaista su Nikola Kaliničiumi, kuris mums paprastai pridarydavo daug rūpesčių ir sujaukdavo puolimo planus.

***

19-ame Eurolygos ture sausio 18 d. Į Kauną atvyks Lukas Lekavičius: „Žalgiris“ sausakimšoje arenoje priims Atėnų „Panathinaikos“ ekipą.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)