Šiame susitikime „Kibirkšties“ komandai negalėjo padėti traumuotos Morgan Pullins ir Urtė Slavickaitė.

„Kibirkšties“ ekipa geriau pradėjo rungtynes ir per pirmas 10 minučių visose kategorijose buvo viena koja priekyje bei susikrovė 5 taškų pranašumą (20:15). Antrame ketvirtyje „Kibirkšties“ pranašumas buvo pasiekęs dviženklį (29:19), tačiau nesėkmingai sužaista trijų minučių atkarpa leido viešnioms iš Rusijos sumažinti atsilikimą iki 1 taško (39:38).

Trečiasis kėlinys vyko lyg ant svarstyklių. Pirmavo tai viena, tai kita komanda, o didesnės persvaros nepavyko įgyti nei vienoms krepšininkėms. Tačiau paskutinėmis ketvirčio minutėmis iniciatyvos ėmėsi Vilniaus klubo gynėja Dalia Donskichytė, kuri pelnė 7 taškus, o „Kibirkštis“ nutolo (63:54).

Ketvirtą kėlinį galingai pradėjo „Dinamo“ komanda, kuri per penkias minutes sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 4 taškų (66:62). „Kibirkšties“ komanda nesutriko ir surengusi kelias rezultatyvias atakas atstatė pusiausvyrą. Paskutinę minutę Vilniaus klubas įtvirtino pirmąją pergalę – 80:69.

Dar vienas puikias rungtynes sužaidė Gabija Meškonytė, kuri buvo pripažinta geriausia rungtynių žaidėja ir gavo specialių Europos moterų lygos prizą. Puolėja per 37 minutes pelnė 26 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius.

Livija Sakevičiūtė pelnė 14 taškų, Agnė Bobinaitė – 12, Dalia Donskichytė – 11, Ieva Šimkutė – 8, Justina Miknaitė – 5, Eglė Zabotkaitė ir Justina Kraujūnaitė (8 rez. per.) po 2, o Miglė Purlytė ir Emilija Grigaliūnaitė taškų nepelnė.

„Dinamo“ komandoje Natalija Potemina pelnė 19 taškų, Maria Savina – 17, o Polina Fedorova – 15.

Kitose turo Vilniuje rungtynėse Amsterdamo „Angels“ iš Nyderlandų 72:67 nugalėjo Minsko „Horizont“ iš Baltarusijos ir taip pat iškovojo pirmą pergalę sezone. Nugalėtojų gretose Lisanne De Jonge pelnė 20 taškų, o baltarusių ekipoje Jevgenija Korotygina surinko 21 tašką.

B grupės turnyro lentelė:

1. Rygos TTT (Latvija) 7pergalės/0 pralaimėjimų
2. Brno „Basket Žabiny“ (Čekija) 5/1
3. „Lulea Basket“ (Švedija) 4/1
4. „Pieštanske Čajky“ (Slovakija) 3/3
5. Minsko „Horizont“ (Baltarusija) 2/4
6. Vilniaus „Kibirkštis“ (Lietuva) 1/5
7. Amsterdamo „Angels“ (Nyderlandai) 1/5
8. Maskvos „Dinamo“ (Rusija) 1/5

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)