Tai – antrasis Željko Obradovičiaus auklėtinių pralaimėjimas iš eilės, skaičiuojant ir akistatas vietiniame fronte: savaitgalį „Fenerbahče“ taip pat po pratęsimo krito 78:83 prieš Bandirmos „Banvit“ ekipą.

Strategas mūšyje su vienais Turkijos pirmenybių autsaiderių į aikštę metė toli gražu ne visus savo pavojingiausius ginklus.

Rungtynėms net nebuvo registruoti Janas Vesely, Nikola Kaliničius ir Marko Guduričius, o Erickas Greenas žaidė vos 5 minutes. Tiesa, kai kuriems kertiniams „Fenerbahče“ žaidėjams dėl šios priežasties teko itin didelis krūvis. Pavyzdžiui, Luigi Datome žaidė 39 min., Nicolo Melli – 36 min.

Jeigu Šarūnas Jasikevičius po trečios iš eilės nesėkmės Eurolygoje priverstas spręsti sudėtingiausius šio sezono uždavinius ir ieškoti jam pačiam dar nežinomų komandos resursų, tai Željko po pralaimėjimo „Chimki“ gali sau leisti prabangą nusišypsoti: nutrūkusi 12-os pergalių serija „Fenerbahče“ – šaltas dušas, neturintis įtakos Eurolygos turnyro lentelėje.

„Galiu tik pasveikinti ir „Banvit“, ir „Chimki“. Be abejo, norėtume laimėti visas rungtynes, tačiau tai krepšinis. Bet viskas yra gerai“, – po „Fenerbahče“ pratybų žurnalistams iš Lietuvos šypsojosi Ž. Obradovičius.

– Panašu, kad tiek „Žalgiris“, tiek „Fenerbahče“ pastaruoju metu turi problemų puolant. Maskvoje po pralaimėto mačo minėjote, kad kamuolys judėjo lėtai, o žaidėjai be kamuolio taip pat buvo per lėti. Kaip galėtumėte tai paaiškinti?

– Tai nelengva. Reikalingos treniruotės, o mes joms, deja, neturime laiko. Ką tik grįžome iš Maskvos, lėktuve spėjome kažkiek peržiūrėti vaizdo medžiagą, treniruotėje pakartojome derinius.

Jeigu nori kažką pakeisti, turi treniruotis, o dabar tam nėra laiko. Viliuosi teigiamų pokyčių. Bet viskas yra normalu, sezono metu patiri ir pakilimų, ir nuosmukių.

– Antradienį nutrūko 12-os pergalių serija Eurolygoje, ką galite iš jos pasisemti?

– Niekada apie tai negalvojame. Eurolyga – tai turnyras, kuriame ruošiesi nuo rungtynių iki rungtynių. Čia yra daug gerų komandų ir nei viena pergalė nebuvo lengva.

Be to, turime sudėtingą Turkijos čempionatą. Manau, kad mums trūksta didesnio indėlio iš žaidėjų, kurie nežaidžia daug minučių.

Tai patyręs, Eurolygos lygio žaidėjas. Žinoma, tai Šarui suteikia daugiau galimybių renkantis krepšininkus nuo atsarginių suolelio, įneša daugiau įvairovės. Mes kalbame apie vaikiną, kuris turi pakankamą kvalifikaciją.
Željko Obradovičius

– Paprastai krepšininkai mieliau žaidžia rungtynes, nei treniruojasi. Ar galima teigti, kad treneriams – priešingai, jie norėtų turėti daugiau laiko pratybose, nei mūšyje?

– Aš suprantu, kad žaidėjams lengviau žaisti rungtynes, jiems tai patinka. Juk jie dėl to dirba. Bet būna etapų, kai reikia treniruočių, ir jie tai supranta. Aš kaip treneris mėgstu rungtynes. Kai žaidžiau krepšinį, mes turėdavome begalę treniruočių vien tam, kad žaistume kartą per savaitę. Tai buvo katastrofa. Nenorėčiau grįžti į tuos laikus.

– „Žalgirį“ papildė naujokas Deonas Thompsonas, ar manote, kad naujokas gali jau pirmose rungtynėse tapti rimta jėga ir pridaryti rūpesčių jūsų vadovaujamai ekipai?

– Tai patyręs, Eurolygos lygio žaidėjas. Žinoma, tai Šarui suteikia daugiau galimybių renkantis krepšininkus nuo atsarginių suolelio, įneša daugiau įvairovės.

Mes kalbame apie vaikiną, kuris turi pakankamą kvalifikaciją. Bet ketvirtadienio rungtynės parodys, kiek jis jau dabar gali padėti „Žalgirio“ ekipai.

– Jūsų manymu, ar „Žalgirio“ problemos dėl traumų stipriai koreguoja ekipos braižą?

– Tai yra dalykas, kuris yra labai svarbus. Sezono metu kartais turi tokių problemų, tai nutinka ne tik „Žalgiriui“. Su tuo tvarkaisi taip, kaip gali tvarkytis – duodi galimybę kitam krepšininkui. Visada tas pats. Mes, treneriai, žinome, kad tai nėra lengva, bet neturime laiko ašaroms. Strategai privalo reaguoti ir paruošti komandą kaip įmanoma geriausiai.

– Puikią sportinę formą demonstruoja Janas Vesely, kuris neseniai buvo pripažintas mėnesio geriausiu krepšininku. Ar galima sakyti, kad jūsų vadovaujamoje ekipoje J. Vesely subrendo kaip lyderis?

– Atstovaudamas „Fenerbahče“ nuo pirmų dienų komandoje Janas žaidžia išties gerai. Jis myli krepšinį, tai yra jo tikslas, ir visiška tiesa – Janas šiuo metu žaidžia nuostabiai. Viliuosi, kad jis ir toliau demonstruos tokią pat sportinę formą.

– Dar prieš trejus metus J. Vesely baudas metė 45 proc. taiklumu, šiemet tai daro 85 proc. taiklumu. Ar jums reikėjo su juo dėlto kalbėtis, ar tai pasikeitė savaime?

– Prieš garsųjį Eurolygos finalą, kuriame jis pataikė vieną baudą iš 10-ies, mes skaičiuodavome jo taiklumą per treniruotes. Jis visada mesdavo maždaug tokiu taiklumu, kokiu pataiko dabar.

Iš šimto baudos metimų visada pataikydavo 92-93. Esminį vaidmenį atliko psichologija. Dabar situacija pasikeitė.

Padėjo ir tai, kad po kiekvienos treniruotės jis likdavo su kai kuriais krepšininkais ir tarpusavyje varžydavosi. Baudų metimai yra labiau susiję su psichologiniais aspektais, nei su technika. Džiaugiuosi, kad Janas pasikeitė ir turi didelį pasitikėjimą.

– Prieš mėnesį teigėte, kad jūsų ekipa nenusipelno gana kuklaus sirgalių palaikymo, ėjo kalba apie tai, kad „Fenerbahče“ fanai pagal lankomumą Eurolygoje – tik 8-oje vietoje. Išties pasigendate saviškių paramos namuose?

– Ne, čia esu šeštus metus, visą laiką jaučiau jų paramą, aistruoliai visada su komanda. Santykiai su jais mūsų darbe yra labai svarbūs. Tikiuosi, ketvirtadienį atmosfera čia bus puiki.

***

Rungtynės Stambule ketvirtadienį prasidės 19:45 val.

Eurolygos pirmame rate Kaune „Fenerbahče“ šeimininkus po atkaklios kovos palaužė 82:75.

Eurolygos rikiuotė po 17 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Fenerbahce152143
2.Real143192
3.CSKA134102
4.Anadolu Efes11692
5.Olympiakos11668
6.Barcelona10725
7.Armani Olimpia8916
8.Panathinaikos89-10
9.Bayern89-30
10.Baskonia710-7
11.Žalgiris710-14
12.Chimki710-18
13.Maccabi611-38
14.Gran Canaria611-137
15.Budučnost314-198
16.Daruššafaka215-186

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)