Lietuvos vicečempionai savo gerbėjus gražiomis atakomis džiugino tik pirmame kėlinyje: Deividas Sirvydis pataikė fantastišką tritaškį, Dominique'as Suttonas neatsiliko įdėdamas nugara į krepšį.

Visą likusį laiką žaidimas buvo klampus, komandos dažnai klydo ir netaikliai atakavo iš visų distancijų.

„Monaco“ pergalę atnešė 9 taškais laimėtas lemiamas ketvirtis. Likus 18 sek. dviem taškais atsilikęs „Rytas“ griebėsi pražangų taktikos, bet nieko nepešė ir patyrė pirmą nesėkmę antrame Europos taurės turnyro etape.

Vilniečiai trečiadienį suklydo 19 kartų, dvitaškius metė 44 proc., o tritaškius – 24 proc. tikslumu. Svečių neišgelbėjo 39:27 laimėta kova dėl atšokusių kamuolių.

„Monaco“: Elmedinas Kikanovičius ir Jarrodas Jonesas (8 atk. kam.) – po 15, Geraldas Robinsonas 14, Ericas Buckneris 10, Derekas Needhamas 7.

„Rytas“: Martynas Echodas 13, Dominique‘as Suttonas 12 (7 atk. kam.), Rokas Stipčevičius 11 (1/5 tritaškių), D.J. Seeley 10 (9 atk. kam.), Artiomas Parachovskis 8 (7 atk. kam.), Deividas Sirvydis 5, Eimantas Bendžius ir Arnas Butkevičius – po 4, Mindaugas Girdžiūnas 3.

Monake Dainius Adomaitis savo dispozicijoje jau turėjo kapitoną Chrisą Kramerį, kuris dėl kojos traumos nežaidė nuo spalio pabaigos, tačiau į aikštę jo neišleido. Taip pat nebuvo Margirio Normanto, kaip ir ilgam iš rikiuotės iškritusio Evaldo Kairio.

Prancūzijos vicečempionai praėjusią savaitę kovas E grupėje pradėjo pralaimėjimu svečiuose Berlyno ALBA (Vokietija) krepšininkams 74:83. Tuo metu „Rytas“ namuose 80:74 palaužė Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Po savaitės vilniečiai namuose priims ALBA su buvusiu „Ryto“ atstovu Roku Giedraičiu priešakyje.

Vokiečiai kitose trečiadienio rungtynėse turėjo pripažinti namų sienas apgynusio „Partizan“ pranašumą rezultatu 66:78.

3 iš 6 tritaškių pataikęs R. Giedraitis surinko 11 taškų ir atkovojo 4 kamuolius.

E grupėje visos keturios ekipos dabar savo sąskaitose turi po 1 pergalę ir pralaimėjimą.

Įdomu, jog „Monaco“ klubas tik 2016 metais iškopė į elitinę Prancūzijos lygą, bet nuo to laiko sparčiai progresavo, kol praėjusiame sezone pirmą kartą pateko į finalą.

Tiesa, šis sezonas trenerio iš Slovėnijos Sašos Filipovskio auklėtiniams klostosi ne taip sėkmingai – „Monaco“ nacionalinėse pirmenybėse užima vos 13-ą vietą (7 pergalės/8 pralaimėjimai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)