Pasibaigus rungtynėms turkų komandos krepšininkai dar ilgai nepaliko arenos. Nusiprausę po dušu dauguma žaidėjų koridoriuje šnekučiavosi su žalgiriečiais.

Čia galima buvo išgirsti prancūzų kalba emocingai bendraujančius Rodrigue'ą Beaubois, kauniečiams daugiausiai taškų atseikėjusį Adrieną Moermaną ir traumuotą žalgirietį Leo Westermanną.

Buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Brockas Motumas su lietuve žmona Martyna persimetė keliomis frazėmis su iš „Žalgirio“ rūbinės išeinančiais žaidėjais. Dar vienas buvęs „Žalgirio“ lyderis Jamesas Andersonas mielai fotografavosi su sirgaliais.

Šiandien tikrai nebuvo „Žalgirio“ vakaras, varžovai nedemonstravo sau įprasto krepšinio, be to, jiems trūksta kelių svarbių žaidėjų. Tie žaidėjai yra kertiniai Šaro sistemoje.
Vasilije Micičius

Tarp visų geriausia nuotaika išsiskyrė V. Micičius. Serbas sveikinosi ir juokavo su žalgiriečių koridoriuje laukiančiomis žmonomis bei vaikais.

Praėjusio sezono Eurolygos bronzos medalininkas turėjo apie ką šnektelėti su koridoriumi ėjusiu LKF prezidentu Arvydu Saboniu, o vėliau emocingai diskutavo apie krepšinį su Aaronu White'u ir Edgaru Ulanovu.

Krepšininkas teigė neabejojantis, kad „Žalgiris“ ir šiemet be vargo turėtų patekti į Eurolygos atkrintamąsias, o kauniečių pralaimėjimo priežastimis įvardino puikią savo komandos gynybą bei „Žalgirio“ bėdas su traumuotais krepšininkais.

– Ką galite pasakyti apie rungtynes Kaune – paklausėme V. Micičiaus.

– Mums tai buvo labai svarbios rungtynės. Tokia pergalė mūsų komandai tikrai naudinga. Matosi, kad „Žalgiriui“ šis sezonas sudėtingas – pralaimėjo nemažai rungtynių paskutinėmis sekundėmis, kartais pritrūkdavo sėkmės.

Šiandien laimėjome žaisdami teisingai, kaip komanda. Mūsų gynyba buvo nuostabi, bene geriausia šį sezoną. Mums dėl to labai džiugu, nes visi kalba apie mūsų puolimą, bet gynyba šiai komandai nemažiau svarbi. Džiaugiuosi būdamas čia, smagu vėl pamatyti šiuos vyrukus, sirgalius ir žinoma esu patenkintas pergale.

– Ar rungtynės buvo tokios lengvos kaip rodo galutinis rezultatas?

– Tiesą sakant per daug nesižvalgiau į švieslentę. Pabaigoje vienu metu žvilgtelėjau ir pamačiau, kad pirmaujame 25 taškais, tai mane labai nustebino. Šiandien tikrai nebuvo „Žalgirio“ vakaras, varžovai nedemonstravo sau įprasto krepšinio, be to, jiems trūksta kelių svarbių žaidėjų. Tie žaidėjai yra kertiniai Šaro sistemoje. Mums buvo geros rungtynės ir aš dėl to labai džiaugiuosi.

– Kaip manote, ar pavyks „Žalgiriui“ atgauti sportinę formą?

– Žinoma, jis atsigaus. Visa sudėtimi komanda tikrai lengvai pateks į aštuntuką.

– Kaip vertinate savo pasirodymą? Pelnėte sau neįprastai mažai – 5 taškus?

– Jaučiuosi gerai, žinojau, kaip jie ginsis prieš mane. Esu laimingas, kad galime įtraukti tiek žaidėjų į mūsų rotaciją. Kartais įmeti daugiau, kartais mažiau. Mano pozicijoje svarbiausia, kaip valdyti komandą, dėl to esu patenkintas. Džiaugiuosi, kad Rodrigue'as Beaubois grįžo po traumos, kiti vyrukai gerai sužaidė.

Po šių rungtynių abi komandos keliauja į Turkiją, kur „Žalgiris“ ketvirtadienį Stambule susitiks su „Fenerbahče“, o „Anadolu Efes“ – su Eurolygos vicečempionus antradienį nuskriaudusiais Maskvos srities „Chimki“ krepšininkais.

Eurolygos turnyro lentelė po antradienio rungtynių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)