Rezultatyviausias karjeros Eurolygoje rungtynes sužaidęs Adrienas Moermanas vienas suvertė 23 taškus, o visu gražumu suspindęs Turkijos klubas įrodė ne šiaip sau sekantis įkandin pagrindinių Eurolygos favoritų trejeto.

Prieš tokį priešininką Lietuvos čempionai atrodė bedančiai tiek puolime, tiek gynyboje.

Skaičiai iškalbingi – trečią pralaimėjimą iš eilės patyrusiai Kauno ekipai pagal bendrą krepšininkų surinktų naudingumo balų sumą (50) antradienio dvikova buvo prasčiausia šiame sezone. O kartu ir pati nerezultatyviausia.

Nebuvo nė vienos statistikos kategorijos, pagal kurią „Žalgiris“ būtų aplenkęs Ergino Atamano kariauną. Ir nė vienas šeimininkų žaidėjas nesurinko dviženklio taškų skaičiaus.

„Kaip komanda, esame gerokai išsibalansavę. Šiuo momentu mums tikrai nepalankus tvarkaraštis ir traumų situacija. Jautėsi, kad šviežumo trūksta, per daug bandėme žaisti po vieną. Šiandien nebuvo komandos, liaudiškai tariant, lipome į medį. Bandėme per pertrauką tai akcentuoti, bet trečiame kėlinyje niekas nesikeitė. Nežinau, kuo tai paaiškinti: gal nuovargis, gal detalių nesupratimas.

Nesame savanaudžių komanda, bet dabar būtina dar labiau remtis į komandos draugą, laikytis kartu. Galvoju, kad šiai dienai negalime kautis su elitinėmis komandomis. Pažiūrėsime, kaip bus ketvirtadienį, bet kautis labai sunku. Iš šito juodo periodo galime išlipti tik remdamiesi vienas kitu, nes pavieniui tikrai neturime šansų“, – komentavo „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

Jis pripažino, kad „Anadolu Efes“ žaidė protingiau, tačiau Krepšinis.lt paklaustas apie E. Atamano žodžius, esą Turkijos ekipai pergalės pamatus paklojo taktinis sprendimas lėtinti tempą ir žaisti pozicinį krepšinį, teigė jų nesuprantantis.

Tiesa, Š. Jasikevičius neslėpė neakcentavęs žaidimo prieš varžovų lyderiu tapusį A. Moermaną ir stebėjosi, jog gynyba keičiantis dengiamaisiais davė mažiau naudos nei tikėtasi.

„Vis dėlto apskritai gynyba nebuvo bloga, jei „Anadolu Efes“ pelnė mažiau nei 80 taškų. Bet mes patys neužpuolėme, sprendimai buvo labai blogi. Krepšinis nebuvo gražus, švelniai tariant. Neišlaikėme varžovų tempo, puolime nesuradome vedlio, kuris kurtų, ardytų, draskytų. Galbūt išskyrus Marių Grigonį, kuris dėjo didžiules pastangas.

Reikia laukti. Lauksime po traumų grįžtančių žaidėjų ir bandysime nepervarginti tų, kurie šiuo metu mus tempia“, – kantrybe šarvavosi specialistas, nepamiršęs padėkoti net po beviltiško pralaimėjimo plojimais komandą palydėjusiai publikai.

„Žalgiris“ antradienį vertėsi be traumuotų Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko, tik 16 minučių žaidė savo sveikatos problemų niekaip neišsprendžiantis Paulius Jankūnas.

Pirmą Eurolygos krikštą patyrė Lukas Uleckas – 19-metis gynėjas rungtynių pabaigoje ant parketo praleido 5 min. ir pelnė 2 taškus.

Primename, kad pirmą komandų tarpusavio dvikovą Stambule spalį žalgiriečiai laimėjo 93:79.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ laukia mūšis su kita Turkijos ekipa – Eurolygos lydere Stambulo „Fenerbahče“ (15/2). Šiame mače debiutuoti turėtų kauniečių naujokas – puolėjas iš JAV Deonas Thompsonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)