Nuovargis po praėjusią savaitę vykusių Eurolygos rungtynių atsiliepia ir patiems galingiausiems turnyro klubams, kurių rezultatai nacionalinėse pirmenybėse ima kentėti.

Galima buvo pagalvoti ir apie jėgų taupymą, juk ši savaitė Eurolygoje – dviguba: visiems elitinio turnyro klubams teks sužaisti po dvejas rungtynes.

Taigi, jei „Žalgiris“ po dviejų pratęsimų Lietuvos čempionate 93:98 nusileido „Neptūnui“, Ispanijoje savo ruožtu nesėkmę patyrė Madrido „Real“, o Turkijoje – Stambulo „Fenerbahče“.

„Real“ 88:93 pralaimėjo sostinės derbį vienai iš Ispanijos čempionato autsaiderių – Madrido „Estudiantes“ ekipai.

„Studentų“ aikštėje vykusiose rungtynėse „Real“ į priekį tempė du ispanai – atitinkamai 18 ir 16 taškų pelnę Sergio Llullas ir Rudy Fernandezas, 13 taškų surinko Gustavo Ayonas, 12 – Trey Thompkinsas.

Netikėtą pergalę pasiekusios „Estudiantes“ gretose žibėjo 25 taškus surinkęs italas Alessando Gentile, pataikęs 11 iš 18 mestų dvitaškių.

Po 16 taškų pridėjo Dario Brizuela ir Shayne'as Whittingtonas.

Iki šio mačo „Estudiantes“ komanda „Real“ krepšininkams buvo pralaimėjusi 11 iš 12 paskutinių tarpusavio rungtynių. Ispanijos žiniasklaidos nuomone, pajėgiausios sudėties žaidę Pablo Laso auklėtiniai šį kartą tiesiog neįvertino savo varžovų, kuriems rungtynės su kitu miesto klubu visuomet yra tarsi papildomas dirgiklis.

„Real“ (11/4) Ispanijos čempionate užima 3-ąją, o „Estudiantes“ (5/10) – 16-ąją vietas.

Tuo metu Turkijoje „Fenerbahče“ išvykoje po pratęsimo 78:83 nusileido Bandirmos „Banvit“ krepšininkams, taip pat esantiems turnyro lentelės apačioje.

Ir jei P. Laso Madrido derbyje vertėsi pajėgiausia sudėtimi, Željko Obradovičius mūšyje su autsaideriais į aikštę metė toli gražu ne visus savo pavojingiausius ginklus.

Rungtynėms net nebuvo registruoti Janas Vesely, Nikola Kaliničius ir Marko Guduričius, o Erickas Greenas žaidė vos 5 minutes.

Tiesa, kai kuriems kertiniams „Fenerbahče“ žaidėjams dėl šios priežasties teko itin didelis krūvis. Pavyzdžiui, Luigi Datome žaidė 39 min., Nicolo Melli – 36 min.

Būtent N. Melli su 22 taškais ir buvo rezultatyviausias Stambulo ekipos žaidėjas. Muhammado Ali sąskaitoje – 16 taškų.

Nugalėtojams 20 taškų surinko Jordanas Morganas, 17 – Gary Nealas.

„Fenerbahče“ (11-2) turnyro lentelėje užima 1-ąją, „Banvit“ (4-9) – 13-ąją vietas.

Šią savaitę Eurolygoje antradienį „Žalgiris“ namie žais su Stambulo „Anadolu Efes“, „Real“ išvykoje – su Las Palmo „Gran Canaria“, „Fenerbahče“ svečiuose – su Maskvos srities „Chimki“.

Ketvirtadienį „Fenerbahče“ ir „Žalgiris“ Stambule susirems tarpusavyje, o „Real“ namie priims Pirėjo „Olympiakos“.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)