Karjeros Lietuvoje rungtynes žaidęs K. Weaveris per 42 minutes į „Žalgirio“ krepšį įmetė 24 taškus. Be to, buvęs Oklahomos „Thunder“ ir Jutos „Jazz“ žaidėjas atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 7 kamuolius perėmė (LKL sezono rekordas) ir surinko 38 naudingumo balus.

„Kyle'as yra žaidęs NBA. Jis atkrintamosiose varžybose juk yra dengęs Kobe Bryantą. Kartais Kyle'ui nėra didelio iššūkio nuvažiuoti į mažesnę salę ir žaisti su silpnesniu varžovu, o žaidžiant prieš „Žalgirį“ salė yra pilna, jis tarsi atgyja bei daro savo šou. Pusiau šou, pusiau krepšinį, bet daugiau krepšinio elementų“, – spaudos konferencijoje po pergalės kalbėjo „Neptūno“ strategas.

K. Maksvytis taip pat gyrė ir kitus savo komandos žaidėjus, ypač jaunimą, už demonstruotą energiją ir didžiulį norą laimėti.

„Džiaugiamės sunkia pergale. Vėlėme kažką panašaus į krepšinį, bet aš to didžiąją rungtynių dalį nestabdžiau, nes mums sekėsi. Vienu metu buvome atsilikę apie dešimt taškų, bet džiaugiuosi, kad pavyko grįžti į žaidimą. Rungtynių pabaigoje matėsi, kad abejoms komandoms sėsta baterijos, mums galbūt net labiau. Bet gerai, kad jaunimas turi daugiau energijos ir jos mums davė. Šiandien džiaugiamės, bet sukame galvą, kaip reikės atsistatyti po tokių emocinių ir fizinių rungtynių“, – teigė K. Maksvytis.

Žurnalistams užsiminus, kad rezultatyviausias „Neptūno“ žaidėjas Jerai Grantas rungtynes baigė be taškų, K. Maksvytis to nesureikšmino: „Jis sirguliavo, žaidė beveik nesitreniravęs. Neturiu jam jokių priekaištų. Džiaugiuosi, kad laimėjome ir be Granto.“

„Neptūno“ treneris negailėjo gerų žodžių dvidešimtmečiui Džiugui Slavinskui, kuris rungtynių pabaigoje buvo itin pastebimas ir tempė Klaipėdos ekipą į pergalę.

„Džiugas, matėme, turėjo daug energijos, atkovojo kamuolius, bėgo į greitą puolimą, gynėsi, jis savo minutes pateisino su kaupu. Laimėjome kovą po krepšiu. Prieš „Žalgirį“ reikia žaisti su didesniu noru, kitaip nelaimėsi. Tą ir akcentavome“, – atskleidė K. Maksvytis.

„Neptūno“ treneris džiaugėsi sirgalių palaikymu – „Švyturio“ arena buvo sausakimša žiūrovų.

„Nerealu žaisti tokioje atmosferoje. Tikiuosi, kad tokių rungtynių turėsime daugiau“, – sakė K. Maksvytis.

LKL turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)