„Pas mus komandoje yra 15 žaidėjų. Turėti 15 žaidėjų yra fantastiškas dalykas. Kitos komandos to neturi. Bet, jei iškrenta vienas komandos draugas, ar kuris nors dar nėra pasiruošęs žaisti daug minučių, tas kitas negali važiuoti su troleibusu „zuikiu“ keturis mėnesius. Kai kurie važiuoja... Kontrolierius žiauriai nepatenkintas, kai pagauna „zuikiu“ važiuojančius klientus“, – vaizdžiai situaciją apibūdino Š. Jasikevičius.

Jis sveikino „Neptūną“ su pelnyta pergale.

„Manau, kad laimėjo komanda, kuri tikrai šiandien labiau to norėjo. Turiu prisiimti atsakomybę. Prieš rungtynes buvome nusprendę paskirstyti minutes prieš laukiančią dvigubą Eurololygos savaitę. Tą ir stengėmės daryti. Palyginti, viskas ėjosi pagal planą. Aišku, du pratęsimai sumaišė kortas ir tas minučių kiekis gavosi visai kitoks. Nesinori atidavinėti rungtynių, bandėme kažkiek laviruoti, nes ir penktadienį kai kuriems žaidėjams buvo didžiulis krūvis.

Šis mačas mums buvo prieš labai svarbias antradienio rungtynes su „Efes“ ir gavosi sudėtinga situacija. Kita vertus, sakau, kad daug dalykų aš pateisinti negaliu. 20 atkovotų kamuolių po mūsų krepšiu tikrai parodo, kuri komanda labiau norėjo laimėti. Dėl šios srities aš negaliu prisiimti atsakomybės, kaip ir negaliu prisiimti atsakomybės už kai kuriuos individualius pasirodymus, kurie tęsiasi jau daug laiko“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Žurnalistams pasiteiravus, ar nustebino Kyle‘as Weaverio žaidimas, treneris teigė, jog tokio įspūdingo jo pasirodymo buvo laukiama.

„Prieš rungtynes mes žaidėjams pristatydani Kyle‘ą Weaverį sakėme, kad čia jo rungtynės. Mes visi tą žinojome. Ir treneris Kazys Maksvytis tą visada akcentuoja. Bet ne tame esmė. Jei mes mąstome apie žaidybinį planą, mes nesuprantame, kokie žaidėjai yra Slavinskas, Dambrauskas, Masiulis. Tai toks skausmingas vakaras mums, kadangi nepavyko nei gerai pasiruošti dvigubai Eurolygos savaitei, nei laimėti rungtynių. Tie žaidėjai, kurie šiandien turėjo žaisti daug, ir pajusti gerą rimtą, to nepadarė, galbūt išskyrus Ulecką. Jis žaidė solidžiai“, – sakė Š. Jasikevičius.

LKL turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)