Talino „Kalev/Cramo“ komandos gynėjas bendro Latvijos-Estijos krepšinio čempionato rungtynių metu brutaliai smogė savo varžovui.

25-erių amerikietis prarado savitvardą besigindamas prieš „Jūrmala“ klubo žaidėją Ugį Pinete bei smogė jam kumščiu į veidą.

Ch. Lewisas buvo išvarytas iš aikštelės, o vėliau jam buvo skirta 3 rungtynių diskvalifikacija ir 500 eurų bauda. Rungtynes 84:103 pralaimėjusiai Jūrmalos komandai tokios sankcijos atrodo gerokai per švelnios.

„Visiškai nesutinkame su tokiomis nuobaudomis. Tai prieštarauja mūsų supratimui apie tai, kas yra krepšinis, ir tai, kokios pasekmės turi laukti už tokius gėdingus veiksmus.

Ch. Lewisas rungtynių metu atliko stiprų tyčinį smūgį kumščiu į veidą. Tokios švelnios ir neteisingos sankcijos daro gėdą visai Latvijos-Estijos lygai“, – oficialiame klubo pranešime dėstė „Jūrmala“ vadovas Janis Voinis.

„Negana to, nei „Kalev/Cramo“, nei pats Ch. Lewisas neatsiprašė mūsų komandos ar paties U. Pinete. Tai puikiai iliuostruoja mūsų „broliškumą“, bendradarbiavimą ir suvokimą to, kas nutiko.

Krepšinis yra kontaktinis sportas, tačiau tai, ką padarė Ch. Lewisas , yra nepateisinama. Tokie veiksmai negali pasikartoti ateityje. Tikime, jog gyvenimas viską sudėlios į savo vietas“, – pridūrė J. Voinis.

Ch. Lewisas savo karjerą 2015 metais pradėjo Utenos „Juventus“ ekipoje. Vėliau krepšininkas iš JAV dvejus metus žaidė Lenkijoje ir atstovavo Slupsko „Energa Czarni“ bei Liublino „Wikana Start“, o šį sezoną tapo vienu „Kalev/Cramo“ lyderių.

Incidento vaizdo įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)