Alytiškiai beveik 5 minutes ketvirtame kėlinyje neleido šeimininkams pelnyti nė taško. Spurtas 10:0 tęsėsi iki Kristupo Žemaičio tritaškio – 63:67. Nuo tada jau šiauliečiai įsišaudė: pataikė ir Ignas Vaitkus, ir K. Žemaitis, ir Karolis Lukošiūnas – 72:67.

Abi komandos naudojosi tolimais metimais, o šiauliečiai toliau pirmavo (78:72) ir pergalės varžovams nebeatidavė. Vien K. Lukošiūnas šiame ketvirtyje pridėjo tris tolimus metimus.

Pirmoje mačo dalyje „Šiauliai“ nuolat pirmavo, o vienu metu buvo įgiję 12 taškų persvarą (24:12).

„Dzūkija“ varžovų bandymus atitrūkti stabdė ir turimą deficitą vis mažino, tačiau po dviejų kėlinių šiauliečiai pirmavo 4 taškais, o šią persvarą išlaikyti labiausiai padėjo aštuoni tolimi metimai, iš kurių keturis pataikė I. Vaitkus.

I. Vaitkus iš viso pelnė 20 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 34 naudingumo balus.

Jam tai – naudingiausios karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“, o taip pat pagerintas buvo ir rezultatyvių perdavimų asmeninis rekordas.

Šiauliai“: Ignas Vaitkus 20 (5/11 trit.), Karolis Lukošiūnas 14, Kristupas Žemaitis 12 (7 rez. perd.), Antanas Udras 11, Arminas Urbutis 8.

Dzūkija“: Dominykas Domarkas 19 (8 rez. perd.), Mindaugas Sušinskas 18, Paulius Petrilevičius 15, Artūras Jomantas 9 (10 atk. kam.), Gediminas Žalalis 6.

LKL turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)