Rungtynių pradžioje „Neptūno“ puolimas tiesiog užsikirto ir klaipėdiečiai per daugiau negu pusketvirtos minutės nesugebėjo pelnyti taškų. Tuo pasinaudojusi „Skycop“ ekipa rungtynes pradėjo pelniusi 9 taškus be atsako.

Atsigavę klaipėdiečiai ne tik pavijo aikštės šeimininkus, tačiau į ilgąją pertrauką išėjo dar ir turint menką persvarą – 44:42.

Klaipėdiečiai po ilgosios pertraukos perėmė rungtynių kontrolę, o po spurto 14:6 įgijo ir dviženklį pranašumą (63:53). Vis dėlto 11 taškų per ketvirtį pelnęs „Skycop“ naujokas Žygimantas Janavičius neleido svečiams pabėgti dar labiau ir prieš lemiamą ketvirtį prieniškių deficitas siekė 9 taškus (62:71).

„Neptūnas“ lemiamą ketvirtį pradėjo turėdamas 9 taškų persvarą (71:62), tačiau jos greitai neliko.

„Skycop“ per pirmąsias dvi ketvirtojo kėlinio minutes pelnė septynis taškus be atsako ir priartėjo prie svečių iš Klaipėdos (69:71).

Likus žaisti 86 sekundes „Neptūnas“ turėjo trapią trijų taškų persvarą, kai Gytis Masiulis pelnė 5 taškus iš eilės (85:82).

Likus žaisti mažiau negu pusę minutės Michaelas Bruesewitzas pataikė du baudos metimus, o po kelių akimirkų išprovokavo ir nesportinę pražangą. Tačiau amerikiečio ranka sudrebėjo ir jam pavyko tik išlyginti rezultatą (85:85).

Vis dėlto išsimetant kamuolį Anthony Lee prasižengė statydamas užtvarą ir paskutinė rungtynių ataka priklausė „Neptūnui“. Jos metu Lorenzo Williamsas prametė iš po krepšio ir rungtynės pasibaigė lygiosiomis – 85:85 (21:18, 21:26, 20:27, 23:14).

Pratęsimas nebuvo žaidžiamas, nes į finalo ketvertą prasibraus ta komanda, kurios bendras abiejų rungtynių įmestų-praleistų taškų skirtumas bus geresnis. Tad viskas spręsis atsakomojoje kovoje vasario 12 dieną Klaipėdoje.

„Skycop“ gretose šiame susitikime debiutavęs Ž. Janavičius per 29 minutes pelnė 13 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Skycop“: Michaelas Bruesewitzas 23 (9 atk .kam., 35 n.b.), Darjušas Lavrinovičius 16, Žygimantas Janavičius 13, Gintaras Leonavičius 11, Martynas Gecevičius 9 (1/6 trit.).

„Neptūnas“: Jerai Grantas 18 (7/10 dvit., 9 atk. kam., 30 n.b.), Tomas Delininkaitis 14, Osvaldas Olisevičius 13, Lorenzo Williamsas ir Paulius Dambrauskas po 7.

***

Klaipėdiečiai praėjusį sezoną Karaliaus Mindaugo taurės varžybose griuvo veidu į purvą, kai ketvirtfinalyje savo aikštėje sensacingai neatsilaikė prieš Alytaus „Dzūkiją“ (77:85).

Šįkart alytiškiai liko ne tik už finalo ketverto, bet ir už ketvirtfinalio borto. Juos iš varžybų išmetė būtent „Skycop“. Suklupę savo žiūrovų akivaizdoje (83:84) prieniškiai paskui su kaupu atsigriebė svečiuose (79:68).

„Neptūnas“ šį sezoną užtikrintai nukovė prieniškius – 92:67. Prienų klubui kaip oro trūksta traumą besigydančio Mindaugo Lukauskio, tačiau jis jau turėtų grįžti į kovas sausį. Tikėtina, kad per atsakomąsias jis jau tikrai bus pasirengęs žaisti.

Trečiadienį jau sužaistos vienerios ketvirtfinalio rungtynės: „Pieno žvaigždės“ namuose 68:78 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

Kitos ketvirtfinalio poros ir pirmųjų rungtynių datos:

Sausio 15 d. (antradienis) 19 val. „Šiauliai“–„Žalgiris“

Sausio 17 d. (ketvirtadienis) 19 val. „Juventus“–„Rytas“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)