Lietuvos čempionai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 2019-uosius pradės itin įtemptai – per savaitę nuo sausio 4 iki 10 d. jiems teks sužaisti net ketverias svarbias rungtynes.

Pastaruoju metu „Žalgirio“ komandą persekioja traumos. Iš rikiuotės krenta vienas krepšininkas po kito, o savaitgalio rungtynėse su Prienų „Skycop“ žalgiriečiai vertėsi net be 5 susižeidusių žaidėjų – ilgam iš rikiuotės iškrito Leo Westermannas, neapibrėžtam laiko tarpui – Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas, čiurnų skausmai kamuoja Nate'ą Woltersą ir Marių Grigonį.

– Kokios naujienos dėl žaidėjų, kurie pastaruoju metu negalėjo ekipai padėti?, – žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Nate'as, Marius trečiadienį jau treniravosi, jie prieš CSKA turėtų žaisti. Paulius dalį treniruotės atliko, šiandien komplikacijų kaip ir nėra, dar šįvakar laukia treniruotė.

Antanas bandys šiandien judėti, nežinau, ar jis galės padėti penktadienio rungtynėse, ar labiau ši treniruotė jam bus skirta žvelgiant į ateitį.

Gyvename nuo dienos iki dienos, kasdien darome tyrimus, bandome išsiaiškinti krepšininkų problemas ir reaguoti į situaciją. Daugiau ar mažiau tokia yra situacija. Leo, ko gero, neišbėgs į aikštelę.

– Minėjote, kad po Naujųjų metų Antanui ir Nate'ui bus atliekami papildomi tyrimai, vadinasi, jie atskleidė, kad šiems krepšininkams – nieko blogo?

– Nenoriu plėstis šia tema ir vardinti medicininius terminus, nesu specialistas, daug nesuprantu. Galiu pasakyti, kad jiems uždegta žalia šviesa žaisti.

Bet absoliutaus konkretumo jų situacijose neturime. Bandys, galbūt eis žaisti, žiūrėsime pagal situaciją ir kas galės padėti, tie ir padės. Tai yra svarbiausia.

Tie patys akcentai – reikia būtinai numušti jų skaičius. 80 taškų per rungtynes yra mūsų užduotis ir su ja nesusitvarkius, mes pralaimime. O dabar dar iškritus daug žaidėjų, reikia gintis dar geriau, nes negalime užpulti, kaip galėtume turėdami visus krepšininkus.
Šarūnas Jasikevičius

– Kaip svarbu aikštėje turėti A. Kavaliauską, prisimenant jo uždavinius aikštėje ir tas geras jo rungtynes Maskvoje?

– Žinote, „Žalgiris“ nėra kažkokia super komanda, kuri galėtų iš sudėties išimti kelis žaidėjus ir nieko nepajausti. Mes jau tokie esame. Kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus.

Žinant jų gynybą, kaip dažnai keičiasi gynėjai, Antanas tą puikiai moka išnaudoti ir jis per šį sezoną yra daug gerų rungtynių sužaidęs prieš tokią gynybą turinčius varžovus.

– N. Woltersui praėjusią savaitę buvo sunku įsibėgėti po tos pertraukos gydantis traumą. Kokia dabartinė jo sportinė forma?

– Lyg ir geriau. Vakar treniravosi, tikiuosi, bus tik geriau. Jau prabėgo laiko po to čiurnos patempimo. Jis išties buvo nemažas ir skausmingas, tad reikia laiko. Vėlgi, pasikartosiu, esame laukimo procese.

Čia nieko skubinti negalime, nors ir labai norėtume. Tokios jau žmogaus galimybės.

– Ar mačas Las Palmase galėjo būti žingsnis į priekį Derrikui Waltonui?

– Po vienerių sėkmingesnių rungtynių negalima spręsti. Žmogus turi pademonstruoti kažkokį pastovumą. Tame ir yra visas meistriškumas. Jis tobulėja, bet reikia suprasti, kad jam – pirmi metai Europoje.

Tai – specifinis dalykas. Mes nelabai norėjome į ekipą kviesti tokio krepšininko, tačiau situacija privertė pasielgti kitaip.

– Kalbant apie varžovus, per pastaruosius 7 mačus net 4 kartus suklupo, kas jūsų manymu, galėjo lemti tokius permainingus rezultatus?

– Nežinau, sunku atsakyti. Žaidėjai tie patys, treneris – tas pats, žaidimo sistema – taip pat nesikeitė. Tai aukščiausio lygio komanda, kuri primeta varžovams aibę taškų.

Tie patys akcentai – reikia būtinai numušti jų skaičius. 80 taškų per rungtynes yra mūsų užduotis ir su ja nesusitvarkius, mes pralaimime.

O dabar dar iškritus daug žaidėjų reikia gintis dar geriau, nes negalime užpulti, kaip galėtume turėdami visus krepšininkus.

Gynyba, lengvi taškai, kuo ilgiau laikytis rungtynės – tai būtų esminiai akcentai.

– Po rungtynių Maskvoje teigėte, kad jūsų auklėtiniai neskiria kairės nuo dešinės, ar dabar pavyko tą įskiepyti?

– Visa Europa žino, kad jie, kaip ir „Olympiakos“, eina į dešinę, bet niekas jų nesustabdo. Čia ir yra aukštų žaidėjų meistriškumas. Atrodo, žinai, ką darys, bet vis tiek negali sustabdyti.

Taip jau yra, bet stengsimės varžovus sulaikyti.

Rungtynės Kaune penktadienį prasidės 20 val.

„Žalgirio“ 2019-ųjų pradžia
(data, rungtynės, turnyras, pradžia)

Sausio 4 d.„Žalgiris“ – CSKAEurolyga20.00
Sausio 6 d.„Neptūnas“ – „Žalgiris“LKL17.20
Sausio 8 d.„Žalgiris“ – „Anadolu Efes“Eurolyga20.30
Sausio 10 d.„Fenerbahče“ – „Žalgiris“Eurolyga19.45
Sausio 13 d.„Lietkabelis“ – „Žalgiris“LKL17.20

Eurolygos rikiuotė po 15 turų (vieta, komanda, pergalės, lygiosios, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahce141134
2.Real123172
3.CSKA11482
4.Anadolu Efes9656
5.Olympiakos9654
6.Bayern87-5
7.Barcelona87-12
8.Žalgiris7812
9.Armani Olimpia784
10.Baskonia782
11.Panathinaikos78-6
12.Gran Canaria69-100
13.Maccabi510-31
14.Chimki510-47
15.Budučnost312-176
16.Daruššafaka213-139

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)