Rusijos ekipa pastaruoju metu stringa. Ji laimėjo tik vieną iš pastarųjų trijų mačų, ir du iš paskutinių penkių. CSKA per 15 turų sukaupė 11 pergalių ir užima trečiąją vietą. Septynis kartus laimėję žalgiriečiai, kuriuos kamuoja traumos, rikiuojasi aštunti.

Pirmosiose šių klubų tarpusavio rungtynėse Maskvoje po dramatiškos kovos 99:97 triumfavo CSKA. Tuomet kauniečiai pergalę beveik turėjo kišenėje, bet Sergio Rodriguezo tritaškiai išgelbėjo Rusijos čempionus nuo nesėkmės.

CSKA demonstruoja labai solidų puolimą – per vieną dvikovą vidutiniškai pelno po 88,5 taško. Tai yra geriausias rezultatas Eurolygoje. „Žalgiris“ įmeta po 81,4. Maskviečiai iš toli atakuoja 42,3 proc. taiklumu, o žalgiriečiai – 39.

Tačiau „raudonarmiečiai“ prastai meta dvitaškius – vos 52,7 proc. tikslumu ir užima tik 11 vietą. Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių rezultatas – 54,5 proc.

Skylėta yra Rusijos ekipos gynyba. Ji praleidžia 82,9 taško. Tai yra 12-toji pozicija. „Žalgiris“ varžovams leidžia surinkti 80,7 taško. Kita vertus, kauniečiai dažniausiai klysta turnyre – pameta 13,3 kamuolio, o maskviečiai – 11,3. Abi komandos išprovuokuoja daugiausia pražangų – atitinkamai 24,3 ir 22,5.

CSKA puolimo vežimą labiausiai tempia antrosios linijos žaidėjai. Rezultatyviausiai rungtyniauja Cory Higginsas. Jis pelno 15,6 taško, o iš toli atakuoja 56,3 proc. taiklumu. Kitas amerikietis Willas Clyburnas renka 14,8 taško, atkovoja 7,3 kamuolio, sukaupia 20,4 naudingumo balo. Tai geriausias rodiklis komandoje.

Ne tokie rezultatyvūs kaip praėjusį sezoną Nando de Colo ir S. Rodriguezas. Prancūzas įmeta 13,5 taško, ispanas – 10,1. Be to, jis atlieka 4,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Žalgiris“ su CSKA šiuolaikinėje Eurolygoje tarpusavyje galynėjosi 22 kartus. 19 pergalių šventė Rusijos komanda, 3 – Lietuvos.

Maskvos klubas be pralaimėjimų žygiuoja VTB Jungtinėje lygoje, kurioje laimėjo visus 11 mačų.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai šią savaitę iš viso tiesiogiai parodys penkerias 16-ojo Eurolygos turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

sausio 3 d.
19.15 val. „Anadolu Efes“ – „Bayern“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),
21.30 val. „Real“ – „Maccabi“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“);

sausio 4 d.
19.45 val. „Žalgiris“ – CSKA (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),
20.45 val. „Olympiacos“ – „Panathinaikos“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“),
21.45 val. „Barcelona“ – „Darussafaka“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)