Kėdainių „Nevėžis“ (3-13) išvykoje 81:78 (23:21, 20:23, 22:19, 16:15) dramatiškai pranoko „Šiaulių“ (2-14) krepšininkus.

Prasidėjus paskutinei mačo minutei šiauliečiai dar pirmavo 78:75, bet likus žaisti 29 sekundes svarbų dvitaškį su pražanga įmetė Chauncey Collinsas (77:78).

Amerikietis prametė baudos metimą, bet atšokusį kamuolį sugriebė Regimantas Miniotas, prieš kurį šeimininkai netrukus taip pat pažeidė taisykles.

R. Miniotas šaltakraujiškai sumetė abu baudų metimus ir persvėrė rezultatą (79:78), o „Šiauliams“ atsakomosios atakos sėkmingai suregzti nepavyko.

Karolis Lukošiūnas likus žaisti 6 sekundes netaikliai atakavo iš toli, o po Ch. Collinso baudų metimų (81:78) šeimininkai suspėjo tik prarasti kamuolį ir taip padovanoti varžovams pergalę.

Nugalėtojus į priekį vedęs Ch. Collinsas pelnė 17 taškų, po 13 pridėjo Adonte Parkeris ir Gabrielius Maldūnas. Pralaimėtojų gretose su 17 taškų išsiskyrė K. Lukošiūnas.

Svarbią akistatą laimėję Dariaus Dimavičiaus auklėtiniai įsitvirtino devintoje turnyrinės lentelės vietoje, palikdami Antano Sireikos kariauną pačiame dugne.

Viso susitikimo metu komandos žaidė taškas į tašką. Tik pirmojo kėlinio pabaigoje „Nevėžiui“ buvo pavykę atitrūkti 23:14 – tai buvo didžiausias skirtumas šiame mače.

Šiauliečiai dar iki pirmojo ketvirčio pabaigos prisivijo 21:23, o trapus skirtumas tarp ekipų laikėsi iki pat paskutinių rungtynių akimirkų.

„Šiauliai“: Karolis Lukošiūnas 17, Kristupas Žemaitis 14 (9 rez. perd.), Šarūnas Beniušis 11, Arminas Urbutis 10 (9 atk. kam.).

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 17, Adonte Parkeris (7 rez. perd.) ir Gabrielius Maldūnas po 13, Regimantas Miniotas 10 (7 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)