Jis visoms komandoms pateikia po tris palinkėjimus 2019-tiesiems. Tegul Kiaulės metai klubams nebūna kiauliški!

Kauno „Žalgiriui“

1. Išvengti traumų. Svarbiausi komandos žaidėjai krenta kaip lapai. Prie susižeidusių Pauliaus Jankūno, Antano Kavaliausko, Leo Westermanno prisijungė Marius Grigonis, vėl traumą patyrė Nate‘as Woltersas. Praėjusį sezoną pagrindiniai krepšininkai dėl traumų ar ligų praleido vos po vieną kitą mačą.

2. Laurynui Biručiui, Thomasui Walkupui, Derrickui Waltonui – nedrebinti kinkų ir dažniau žiūrėtį į krepšį. Edgarui Ulanovui – taip pat dažniau imtis iniciatyvos puolant ir nevengti mesti tritaškių.

3. Šarūnui Jasikevičiui – tausoti nervus mažiau šaukti ir keiktis. Jei keiktis, tai geriau lietuviškai. Pavyzdžiui, jei nesiseka, būnant „Žalgirio“ nariu, labai tinka keiksmažodis „žalia rūta“.

Vilniaus „Rytui“

1. Ateityje nesiblaškyti, devynis kartus pamatuoti ir tik dešimtą kartą pjauti renkantis naujus žaidėjus. Atsižvelgti ne tik į krepšininkų sugebėjimus aikštėje, bet ir į jų charakterį. Kad nenutiktų taip kaip su Mattu Farrellu, Manny Harrisu, kuriems reikėjo parodyti duris. Komplektuojant komandą vengti vienodo stiliaus tos pačios pozicijos žaidėjų – tarkim, Martynas Echodas ir Evaldas Kairys vieną kito nepapildo.

2. Nutraukti titulų badą. Vyrai, įrodykite pagaliau, kad Lietuvoje yra ne vienas milžinas. Ir realiausia galimybė tam – Karaliaus Mindaugo taurė, juolab kad finalo ketvertas vasario 16-17 d. vyks „Siemens“ arenoje. Gal „Rytas“ po dvejų metų pertraukos pakartos triumfą?

3. Treneriui Dainiui Adomaičiui – nereaguoti į dažniausiai nepagrįstą sirgalių kritiką naujienų portalų komentaruose. Neretai net ne kritiką, o įžeidinėjimus. Kita vertus, kartais būti piktesniam ir griežtesniam kai kurių savo auklėtinių atžvilgiu.

Klaipėdos „Neptūnui“

1. Ir toliau rodyti kietus kiaušius. Niekas kitas pastaraisiais metais nemeta rimtesnio iššūkio Kauno „Žalgiriui“, taigi išlikite komanda, kuri įneša vis daugiau intrigos į Lietuvos krepšinio lygą.

2. Pauliui Dambrauskui – pagaliau suderinti taikiklį, nes jo tritaškių taiklumas siekia vos 15 proc. Laurynui Beliauskui ir Laimonui Kisieliui – didinti rezultatyvumą. Jie vidutiniškai renka atitinkamai 3,5 ir 5,8 taško.

3. Kaziui Maksvyčiui – ir toliau taikyti efektyvų spaudimą teisėjams dėl komandos rezultatų, bet nepaleisti vadelių ir neprisirinkti per daug techninių pražangų.

Panevėžio „Lietkabeliui“

1. Nekeisti žaidėjų ir trenerių taip dažnai kaip kojinių. Beveik pusės sudėties pakeitimas norimų vaisių nedavė. Tai parodė ir beviltiškas pralaimėjimas Alytaus „Dzūkijai“ praėjusį savaitgalį.

2. Mąstyti apie žaidėjų kainos ir kokybės santykį. Rimtai pasverti, ar visiški vidutiniokai, tokie kaip Dominikas Mavra, verti solidaus atlyginimo.

3. Susigrąžinti sirgalius į tribūnas. Šį sezoną panevėžiečių dvikovas „Betsafe-LKL“ pirmenybėse stebi 1800 aistruolių, o užpraėjusį žiūrėjo 3700!

Pasvalio „Pieno žvaigždėms“

1. Išlaikyti tokį pat žaidimo lygį kaip 2018 metų pabaigoje. Tada pasvaliečiai nukalė nuskynė tris pergales iš eilės, tarp jų ir svečiuose prieš Alytaus „Dzūkiją“ bei Vilniuje rimtai išgąsdino „Rytą“.

2. Agresyviau kautis po lenta. Komanda užima paskutinę vietą pagal atkovotus kamuolius. Sumažinti nereikalingų pražangų skaičių, nes varžovai pelno nemažai lengvų taškų baudų metimais.

3. Kovingajam Žygimantui Skučui – nesielgti kiauliškai kiaulės metais. Kartais jis žaidžia nešvariai ir provokuoja varžovus. Kita vertus, Ž. Skučas paprastai suteikia papildomų spalvų rungtynėms, kurios dėl jo žaidimo tampa įdomesnės.

Utenos „Juventus“

1. Pagaliau grįžti į rikiuotę Kenny Gainesui, kuris dėl Achilo sausgyslės traumos praėjusį sezoną sužaidė tik devynerias rungtynes, o šį – dvejas.

2. Demonstruoti tokį pat kovingumą kaip ir paskutinėje 2018-ųjų dvikovoje su „Neptūnu“. Uteniškiai ir be išvykusio Alexo Hamiltono, kuris buvo rezultatyviausias klubo žaidėjas, patiesė ant menčių akivaizdų favoritą „Neptūną“. Utenos komanda išsivertė ir be Arvydo Šikšniaus, kuris rungtyniavo traumuotas, taškų.

3. Branginti kamuolį kaip savo motiną. „Juventus“ yra dažniausiai klystanti lygos komanda.

Alytaus „Dzūkija“

1. „Išsimušti“ 200 tūkstančių eurų iš savivaldybės, kuri buvo pažadėjusi šią sumą reprezentacinei miesto ekipai. Jei nepavyks, susirasti kitų rėmėjų.

2. Surasti naują vidurio puolėją, nes vienas Egidijus Dimša šioje pozicijoje gali neištempti. Taip pat rasti tinkamą pamainą išvykstančiam įžaidėjui Kendrickui Brownui, kuris buvo pagrindinis komandos variklis. Be šio vijurko dzūkams gali būti velniškai sunku pakilti aukščiau septintosiose vietos.

3. Išmokti mesti baudas. Šioje srityje „Dzūkija“ – autsaiderė. Be to, taikliau atakuoti iš dviejų taškų zonos. Čia komanda irgi užima paskutinę vietą.

Prienų „Skycop“

1. Sveikatos ir ištvermės veteranams – Darjušui bei Kšyštofui Lavrinovičiams, Mindaugui Lukauskiui, Gintarui Leonavičiui. Iki sezono pabaigos dar labai toli, o „senukams“ reikės nuolat pakrauti baterijas.

2. Nesikliauti vien tritaškiais, nes žaidimą daugiausia grindžiant tik tolimais metimais pasiekti laimę bus sudėtinga. Prieniškiai per mačą vidutiniškai net 29 kartus atakuoja iš toli. Lopyti kiaurą gynybą, gerinti kovą dėl kamuolių.

3. Treneriui Virginijui Šeškui – neprarėkti balso, galutinai nepražilti ir nenuplikti. Ir mažiau mėtytis nepamatuotomis frazėmis apie lažybas.

Kėdainių „Nevėžiui“

1. Susirasti kuo pakeisti dabar jau buvusį vyriausiąjį trenerį Ramūną Cvirką. Pageidautina, kas strategas turėtų ne tik daug žinių, bet ir charizmos.

2. Platesnių lankų – ekipa priešpaskutinė pagal dvitaškių taiklumą, paskutinė pagal tritaškių pataikymą bei rezultatyvumą.

3. Nemiegoti per pirmuosius kėlinius. Komanda dažnai tiesiog tragiškai atrodė per pirmąsias dešimt rungtynių minučių.

„Šiauliams“

1. Atidžiau rinktis užsieniečius. Kviečiant legionierius buvo nuolat šaudoma pro šalį. Christianas Terrellas, Diego Kapelanas, ypač Ronaldas Delphas buvo verti rungtyniauti nebent už lėkštę sriubos, o ne už keletą tūkstančių eurų per mėnesį. Toli gražu ne stebuklas ir dabartinis įžaidėjas Saahas Nimley, renkantis po 2,6 naudingumo balo.

2. Susirūpinti gynyba. Ekipa leidžia priešininkams pelnyti net po 89 taškus. Tai blogiausias rezultatas tarp visų klubų.

3. Treneriui Antanui Sireikai – kantrybės ugdant talentingus žaidėjus. Praėjusį sezoną šio stratego dėka sužydėjo Laurynas Birutis, Donatas Sabeckis. Šiose pirmenybėse puikiai žaidžia Ignas Vaitkus, vis labiau stiebiasi Kristupas Žemaitis, Karolis Lukošiūnas, Antanas Ūdras, Benas Griciūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)